четвер, 17 лютого 2022 11:34

Путін може на місяці затягнути напруження біля українських кордонів - Трасс

Путін може на місяці затягнути напруження біля українських кордонів - Трасс
Трасс каже, що Кремль намагаєтся розколоти Захід. Фото: Reuters

Президент Росії Володимир Путін може затягувати на місяці напругу, пов'язану з накопичуванням військ біля українських кордонів.

Він намагатиметься кинути виклик єдності Заходу, сказала міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, передає Reuters.

"Зараз немає жодних доказів відходу росіян із прикордонних регіонів поблизу України. Розвертання російської армії не має ознак уповільнення. Не треба мати ілюзій. Росія може затягувати це набагато довше, нахабно, щоб витратити ще тижні, якщо не місяці, на підрив України та кидаючи виклик західній єдності", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про відведення військ Росією: "Не бачимо"

Міністр збройних сил Великої Британії Джеймс Геппі вказав, що російські військові збудували мости через річку Прип'ять поблизу білорусько-українського кордону. Це може свідчити про підготовку до війни.

Кількість російських військ на українських кордонах побільшала на 7 тис. Під час телефонного брифінгу у Вашингтоні про це повідомив високопосадовець з адміністрації президента Джозефа Байдена.

Зараз ви читаєте новину «Путін може на місяці затягнути напруження біля українських кордонів - Трасс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути