понеділок, 27 липня 2009 17:20

Протягом серпня виборців попросять уточнити свої персональні дані

Протягом серпня виборців попросять уточнити свої персональні дані
Центральна виборча комісія планує завершити уточнення персональних даних виборців у державному реєстрі до 15 вересня поточного року.

Про це заявила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна в понеділок.

Вона нагадала, що такі терміни встановлені відповідною постановою ЦВК.

Усенко-Чорна повідомила, що зараз проходить уточнення персональних даних виборців у базі даних держреєстру на підставі подань органів МВС, командирів військових частин, керівників пенітенціарних закладів, інших органів влади, що подають відомості в органи ведення реєстру.

На засіданні в понеділок ЦВК дала доручення відповідним органам ведення реєстру внести уточнення персональних даних виборців.

Усенко-Чорна нагадала, що відповідно до закону про держреєстр виборців, орган ведення держреєстру на певній території має доступ до бази даних тільки тих виборців, що проживають на цій території.

У цьому зв"язку органи ведення реєстру звертаються до ЦВК із проханням дати доручення органам ведення реєстру вносити зміни до даних виборців за їхнім попереднім місцем проживання. Усього, за словами Усенко-Чорної, ЦВК дала такі доручення відносно 28,947 виборців.

Крім того, протягом серпня ЦВК має намір направити звернення до кожного виборця з проханням уточнити свої персональні дані, внесені в базу даних держреєстру.

При цьому в даному зверненні буде дана роздруківка відомостей, що внесені в держреєстр, зауважила Усенко-Чорна.

Крім того, підкреслила заступник голови ЦВК, кожен виборець має право самостійно звернутися в органи ведення реєстру з проханням визначити його виборчу адресу на підставі мотивованої заяви, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Протягом серпня виборців попросять уточнити свої персональні дані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути