середа, 16 червня 2010 14:50

Проти Тимошенко порушать ще одну справу?

Проти Тимошенко порушать ще одну справу?

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що невдовзі проти неї буде порушено кримінальну справу через минулорічне рішення уряду забрати у власність держави 11 млрд. кубометрів газу.

Про це вона заявила на прес-конференції в Хмельницькому.

"Руками пана Хорошковського відбувається відкриття справ проти тих людей, які повертали газ для України. Зокрема, порушена кримінальна справа проти колишніх працівників НАК "Нафтогаз України" пана Діденка та бухгалтерських працівників. Я думаю, що невдовзі слід очікувати відкриття кримінальної справи проти мене", - зазначила лідер опозиції.

Вона публічно подякувала колишньому першому заступнику НАК "Нафтогаз України" Ігорю Діденку за те, що він їздив з нею на переговори до Росії й зміг відстояти та повернути державі 11 млрд. кубометрів газу.

Тимошенко також переконана що у зв"язку з рішенням Арбітражного інституту торгівельної палати міста Стокгольм буде підвищено ціну на газ для населення "оскільки "Нафтогазу" потрібно буде шукати ресурси, щоб заплатити RosUkrEnergo за газ, а також не виключено, що на погашення цих коштів піде частина траншу Міжнародного валютного фонду".

16 червня у ЗМІ з"явилася інформація про те що у слідства по справі Ігоря Діденка можуть з"явитися запитання до Юлії Тимошенко.

8 червня Стокгольмський арбітражний трибунал зобов`язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд. куб. м газу. Цей обсяг газу був вилучений "Нафтогазом" у RosUkrEnergo у 2009 році як компенсація після того як унаслідок підписання прямого контракту між НАК і "Газпромом" у січні 2009 року RosUkrEnergo було виключене зі схеми постачання газу в Україну і за її межі. Це було зроблено за узгодженням з "Газпромом", який володіє 50% RosUkrEnergo.

Раніше Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно Юлії Тимошенко за фактом дачі хабаря суддям ВСУ.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Проти Тимошенко порушать ще одну справу?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути