субота, 12 червня 2010 00:07

Бойко: "Тимошенко залишила $1 млрд газового боргу"

Бойко: "Тимошенко залишила $1 млрд газового боргу"

Переговори з російською стороною у газовій сфері були важкими через дії попереднього уряду.

Про це сьогодні ввечері в ефірі телеканалу Інтер заявив міністр палива і енергетики Юрій Бойко.

"Ми були свідками, коли переговори з Росією проходили "гладко". Отримали важкий спадок у цьому питанні. Переговори ідуть не просто, тому що газова галузь капіталомістка і дуже значима для економік обох країн", - сказав він.

Бойко розповів, що Кабмін Юлії Тимошенко залишив великий борг.

"Коли ми в Харкові підписали домовленості по газових контрактах, то відійшли від повної обструкції на нашу адресу зі штрафних санкцій. Безпрецедентні штрафні санкції щомісяця ставили країну на межу національного суверенітету. У березні ми порахували, скільки треба платити за газ, а скільки по штрафах. Вони від початку були закладені у контракті. Виявилось, що за газ ми мали заплатити $600 мільйонів, а за штрафи ще $400 мільйонів. Ця проблема була вирішена", - наголосив міністр.

За словами урядовця, тепер уряд приступив до другої частини - гарантій транзиту газу по нашій території.

"Попереднім контрактом не передбачені будь-які гарантії. Враховуючи дії Європи і Росії з будівництва Північного і Південного потоків, ми маємо добре попрацювати, щоб наша ГТС залишилась затребуваною", - підкреслив Бойко.

Він зауважив, що "європейським колегам сказали, що рано чи пізно їм доведеться визначитись - або вони підтримують проект Nabucco, або підтримують Південний потік, який є нашим конкурентом і загрожує національним інтересам".

"Нам незрозуміло, чому вони підтримують і те, і те", - повідомив Бойко і додав, що чекає відповіді на це питання найближчим часом.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Бойко: "Тимошенко залишила $1 млрд газового боргу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути