Ексклюзиви
понеділок, 10 вересня 2012 16:25

Протестна активність в Україні у цьому році була нижчою за минулий рік - експерт

Протестна активність в Україні у цьому році була нижчою за минулий рік - експерт
Дмитро Джангіров каже, що українців найбільше хвилюють власні гроші, аніж ситуація з демократією. Фото: dusia.telekritika.ua

Українці готові протестувати тільки якщо буде загроза їхньому матеріальному положенню та благополуччю.

Про це на прес-конференції у Києві сказав експерт Дмитро Джангіров, презентуючи дані соціологічного дослідження за серпень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дайте мені пістолета і я буду стрілять! Що вони мені зроблять?" - люди прийшли захищати свій позов проти Януковича

"Будь-яка опозиція намагається використати протестні настрої. Та не зважаючи на сплеск цих настроїв через "мовне" питання, протестна активність у цьому році була нижчою за минулий рік", - наголосив він.

Зокрема,  Джангіров розповів, що відповідаючи на запитання: "Що може змусити вас взяти особисту участь в акції протесту", більшість українців відповіли, що саме погіршення матеріального становища.

"Лідирують побутові, матеріальні причини — "позбавлення джерел доходів та загроза зубожіння". Також серед лідерів подібне твердження — "пришвидшене зростання цін та тарифів, інфляція". Тобто, це те, що люди можуть відчути — загрозу власного добробуту та добробуту дітей, онуків, загрозу своєму майбутньому", - пояснив експерт.

Водночас, за його словами, кримінальне переслідування представників опозиції як причина протестних виступів — на останньому місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наші акції протесту — це глибокий сон у бібліотеці. Нагадують поминки

"Це і пояснює той факт, чому при всій харизматичності Юлії Тимошенко, при всій могутності її політичної сили, всі протести обмежилися достатньо локальними діями, акціями, та продовжують цим обмежуватися", - додав Джангіров.

Він додав: "На жаль, навіть загрозу суверенітету та державному укладу, зовнішнє приниження країни та пригноблення її прав набагато меншу кількість людей підштовхне учасників до акцій протесту, чим погіршення благополуччя та загроза джерелам доходів".

Інші відповіді, окрім погіршення матеріального становища, не набрали 50%, додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Протестна активність в Україні у цьому році була нижчою за минулий рік - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути