понеділок, 10 вересня 2012 11:39

Опозиція вимагає прийняти підписи громадян на підтримку позову проти Януковича

Опозиція вимагає прийняти підписи громадян на підтримку позову проти Януковича
Фото: poltava.pl.ua.

Біля Вищого адміністративного суду України розпочалася акція протесту проти того, що суд не прийняв позови більш ніж 300 тисяч зібраних підписів під час акції "Україна проти Януковича".

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Тут зібралося понад 200 сотень людей, що тримають прапори об'єднаної опозиції, та таблички з написами назв районних міст. Зібралися народні депутати, в тому числі від об'єднаної опозиції. Акція розпочалася об 11:00.

Протестуючі скандують "Банду — геть!" і тримають картину фламандського художника епохи Ренесансу, на якій зображено, як із судді за винесення неправосудного рішення живцем здирають шкіру та транспаранти з трьома мавпами, в якому написано "Правосуддя України".

Біля входу виступає "бютівець" Юрій Одарченко.

"У відмові суду немає нічого дивного. Сьогодні на жаль судової гілки влади не існує. Бачимо, що будь-які позови від опозиції вони не розглядають. Думаю, що це таке бачення стосунків з опозицією Януковича. Зараз після судових реформ судді стали дуже залежні", - наголосив Одарченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залізничники збираються на пікет біля Міністерства інфраструктури

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голі груди "прославили" FEMEN вже і в Бразилії

"Їхня відмова не ґрунтується на законі. Суддя написав у своїх ухвалі, що ми не надали доказів протиправності дій президента. На 700 сторінках ми виклали докази того, в чому полягає протиправність його дій. Він приймав укази, які не мав приймати, підписував закони, які не приймалися більшістю", - розповів керівник юридичного департаменту "Фронту змін" Павло Петренко.

Він зазначив, що Кодексом адмінсудочинства, передбачено, що такі категорії суперечок докази повинен подавати відповідач, тобто Президент.

"Подавач взагалі не повинен надавати ніяких доказів. Це ухвала свідчить про страх суду взагалі розглядати будь-які справи проти Президента, це треба буде викликати його до суду, щоб він надавав пояснення. В ВАСУ не взагалі не лишилося жодного судді, це люди які бояться і виконують всі вказівки з Банкової", - додав Петренко.

Також він пояснив, що до позову долучилися сотні тисяч українців, та додані заяви від людей. "Ми подали більше 300 тисяч. Ми фактично зафіксували факт подання в канцелярію документів. Наші юристи з співробітниками канцелярії їх підраховували. Вони взяли і виставили їх назад. Усе не законно і нелогічно, не розумію поведінку, бо вони будуть нести за це відповідальність", - резюмував керівник юридичного департаменту.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція вимагає прийняти підписи громадян на підтримку позову проти Януковича ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути