середа, 26 жовтня 2011 13:00

Спецтема: Луценко за ґратами

Прокурори вважають, що захисники Луценка зривають судові засідання

Прокурори вважають, що захисники Луценка зривають судові засідання

Захисники екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка своєю неявкою в черговий раз зірвали судове засідання щодо свого підзахисного, стверджує державний обвинувач у справі Дмитро Лобань.

"Захисники своєю відсутністю уже вдруге на цьому тижні зривають судове засідання, що набуває ознак систематичності. А це вже є порушенням правил адвокатської етики, адже адвокат, взявши на себе зобов'язання щодо захисту, повинен бути присутнім на кожному судовому засіданні", - наголосив він.

Прокурор підкреслив, що у цьому випадку чинним законодавством передбачений механізм заміни захисника.

Захисники аргументували свою відсутність тим, що вони одночасно захищають кількох підзахисних, судові засідання щодо яких відбуваються у ті ж дні, що і стосовно Луценка, нагадали у прес-службі Генпрокуратури України.

У свою чергу, прокурор Віктор Клименко вважає, що адвокати мають усі необхідні можливості регулювати це питання, ніхто не змушує їх приймати на себе захист такої великої кількості підсудних.

Щодо пропозиції захисників створити графік судових засідань, він зазначив наступне: "Суд має необхідні знання і досвід їх практичного застосування для того, щоб регулювати і керувати судовим розглядом відповідно до вимог Закону і не потребує для цього жодних підказок".

Нагадаємо, що сьогодні у печерському суді засідання у справі Луценка вчергове перенесли через відсутність адвокатів екс-міністра. Захисники у цей час перебували на інших засідання, про що заздалегідь попередили суд.

Зараз ви читаєте новину «Прокурори вважають, що захисники Луценка зривають судові засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути