середа, 26 жовтня 2011 09:50

Суд над Луценком знову не відбувся

Суд над Луценком знову не відбувся

Розгляд справи екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка перенесли на 29 жовтня на 9.10.

Суддя Сергій Вовк зазначив, що засідання переноситься у зв'язку з неявкою захисника Леоніда Приступлюка Сергія Поліщука.

Також були відсутні адвокати Луценка Орлов і Ігор Фомін у зв'язку з розглядом інших справ, про що вони попереджали суд напередодні. На засіданні були присутні адвокати Ігор Балик та Олексій Баганець.

На запитання екс-міністру про ймовірність розгляду справи, Луценко наголосив, що не вважає за можливе розгляд справи без Фоміна, оскільки він є керівників його захисту.

Вовк звернувся до Луценка і спитав, як він відноситься до того, що його адвокати надають перевагу іншим підзахисним.

"Ваша честь, у нашій країні клієнтів, які можуть олатити річну роботу адвокатів виключно на своєму процесі - дуже мало. Та всі вони не притягуються до відповідальності, оскільки є соратниками Януковича. Всі інші нормальні люди можуть оплатити лише частково необхідний дохід. Це стосується і мене. Тому вони, звичайно, працюють не тільки на моєму процесі, а й на інших", - підкреслив екс-міністр.

Суддя запитав: "І ви на це погоджуєтесь?". "Якщо знайдеться спонсор, який оплатить роботу моїх адвокатів, що дозволить їм не вести роботу в інших судах, то, звичайно, це може бути переглянуто, але в цій ситуації закон один для всіх. Підзахисні Фоміна чи Поліщука мають такі ж права, і їхні судові процеси мають такий же пріоритет, як і наш. Можливо, для замовників моєї кримінальної справи наш процес є унікальним, та для адвокатів він є рядовим процесом", - наголосив Луценко.

Екс-міністр також нагадав, що авдокати попереджали про неможливість бути на розгляді справи завчасно. Натомість суддя пригрозив, що якщо авдокати не будуть і надалі з'являтися, то буде розглядатися питання про відсторонення їх від участі у справі. На це Баганець запропонував суду скласти графік розгляду справи і надати його авдокатам. Вовк на пропозицію адвоката відповів лише те, що "справа розглядається в першій половині дня".

Зараз ви читаєте новину «Суд над Луценком знову не відбувся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути