вівторок, 25 жовтня 2011 10:06

Спецтема: Луценко за ґратами

Прокурор хоче покарати захисників у справі Луценка через відсутність їх на засіданні

Прокурор хоче покарати захисників у справі Луценка через відсутність їх на засіданні

Прокурор Дмитро Лобань просить Печерський суд вжити заходів реагування відносно захисників підсудних у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Лобань пояснив, що захисники не з'являються на засідання, тому суд має відреагувати. У свою чергу, адвокат Луценка Олексій Баганець пояснив, що вини захисників у тому, що вони відсутні на засіданні, немає, адже вони задіяні в інших справах, про що попереджували суд завчасно.

Адвокат також зазначив, що на засіданні сьогодні відсутній прокурор Віталій Клименко і попросив суд вжити заходів реагування щодо нього, адже про свою відсутність прокурор не повідомляв.

"В клітку", - прокоментував Луценко заяву Баганця.

У свою чергу, суддя Оксана Фаревич порадила захисникам розривати угоди в інших справах.

У коментарі Gazeta.ua, адвокат Луценка Ігор Фомін пояснив, що захисники не можуть це зробити. "Згідно із законом про адвокатуру, адвокат не вправі розірвати угоду, навіть якщо клієнт не сплачує за його послуги. Тільки клієнт може розірвати угоду. У цьому проблема адвоката", - зазначив він.

За словами адвоката, у подальшому у суді може повторитися ситуація, коли засідання будуть переноситися через відсутність захисників, тому що вони працюватимуть у інших справах.

Фомін звернув увагу, що у суддів також є інші справи, але очевидно суддя Сергій Вовк отримав команду вести справу Луценка у пришвидшеному темпі.

Зараз ви читаєте новину «Прокурор хоче покарати захисників у справі Луценка через відсутність їх на засіданні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути