четвер, 06 квітня 2023 15:35

Прокурора, який катався в Іспанію, не звільнили. Він ще й отримав 73 тис. грн зарплати

Прокурора, який катався в Іспанію, не звільнили. Він ще й отримав 73 тис. грн зарплати
24 січня генпрокурор Андрій Костін звільнив Симоненка за власним бажанням з посади заступника. Фото: Офіс генерального прокурора

Звільнений з посади заступника генерального прокурора Олексій Симоненко досі залишається прокурором.

За лютий Симоненко отримав близько 73 500 грн зарплати. Про це повідомила виконавча директорка "Фундація DEJURE" Марин Хромих.

Опублікувала відповідь Офісу генерального прокурора на запит.

"Отримали ось таку відповідь на запит, де цікавилися, чи не звільнили бува Симоненка взагалі. Але, як бачите, друг Татарова (заступник керівника Офісу президента Олег Татаров. – Gazeta.ua) і досі отримує зарплату з наших податків", – пише громадська діячка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОПЗЖ заборонили, а Шуфрич шикує: показали маєтки родини нардепа

24 січня генпрокурор Андрій Костін підписав наказ про звільнення Симоненка за власним бажанням з адміністративної посади заступника.

Також у відповіді на запит повідомили, що щодо Симоненка не проводили ніяких службових розслідувань. І Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів не здійснювала щодо нього жодних дисциплінарних проваджень.

"Виглядає, що Офіс генпрокурора цілком влаштовує те, що Симоненко обмежився лише втратою адміністративної посади й те за власним бажанням", – прокоментувала Хромих.

У січні журналіст Михайло Ткач повідомляв, що Симоненко їздив у відпустку в Іспанію на "Мерседесі" львівського підприємця і депутата Григорія Козловського. Симоненко виїхав з України 30 грудня минулого року через ПП "Краківець". Перебував у відпустці за кордоном 10 днів.

У 2021 році Симоненко гуляв на дні народження Татарова.

Заступнику керівника ОП повідомляли про підозру в співучасті щодо передачі хабаря в інтересах екснардепа й голови Укрбуду Максима Микитася. Симоненко передав справу від НАБУ до СБУ. Після цього НАЗК розпочало перевірку.

Зараз ви читаєте новину «Прокурора, який катався в Іспанію, не звільнили. Він ще й отримав 73 тис. грн зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути