понеділок, 27 березня 2023 23:46

ОПЗЖ заборонили, а Шуфрич шикує: показали маєтки родини нардепа

ОПЗЖ заборонили, а Шуфрич шикує: показали маєтки родини нардепа
Нестора Шуфрича називають близьким соратником Віктора Медведчука. Фотоколаж: Bihus.info

Родина народного депутата від забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя" Нестора Шуфрича володіє чотирьма маєтками у Конча-Заспі.

Понад 2 тис. кв. м нерухомості, більше гектара землі у селищі Козин. Вартість за дуже скромними підрахунками – 250 млн грн. Про це повідомили Bihus.info.

Один з маєтків на майже гектарі – з виходом до води. Оформлене за договором дарування.

Орієнтовна вартість такого подарунку – 120-130 млн грн.

Другий 358-метровий котедж і 15 соток землі записані на фірму дружини Шуфрича Катерину Майкову.

Третій маєток – у власності сина нардепа Олександра. Маєток на 300 "квадратів" з причалом поруч із батьковим. Вартість – близько 30 млн грн.

Четвертий маєток у 633 "квадрати" вартістю щонайменше 60 млн записаний на компанію, яку створив батько Шуфрича. У подальшому фірма опинилася у власності кіпрської структури і жінки із пропискою в селі Харпачка Вінницької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишнього голову адміністрації Януковича виключили з комітету

Вісім гектарів у центрі найелітнішого поселення в 2015 році опинилися в руках приватної компанії, серед засновників якої батько Шуфрича, розповіли у сюжеті.

Нещодавно обласна прокуратура повідомила, що ділянку вартістю у понад 300 млн грн повернули державі. Щоправда, зараз етап апеляції.

На початку березня замість Шуфрича-старшого у компанію зайшов угорець Дьордь Штофа.

У центрі Києва у Нестора Шуфрича і його сина – шість квартир. Загалом на 430 кв. м. Вартість може сягати 130 млн грн.

Також родина нардепа має землю, квартири, будинки в Ужгороді.

Наприкінці січня 2014 року батько Шуфрича став власником апартаментів в Одесі на 500 кв. м і двох паркомісць. У липні 2021 року син нардепа купив у місті одразу три паркомісця і два нежитлових приміщення на 630 кв. м.

Апартаменти більшого розміру розташовані на дев'ятому поверсі готелю Maristella. Вартість метра там – близько 90 тис. грн. Тож лише нежитлові приміщення Шуфричів можуть коштувати більше 100 млн грн.

У селі Проців на Київщині батькові Шуфрича належить комплекс "Конюшня Бутенко". Ще частина землі і нерухомості записана на В'ячеслава Черепаню, парламентського помічника Шуфрича.

Сотка землі поруч із комплексом коштує $2,5 тис. У власності Івана Шуфрича та фірми, якою він володіє, тут понад чотирьох гектарів землі. Вартість журналісти оцінили у 40 млн грн.

Два будинки по 500 "квадратів" кожен можуть коштувати по 20-25 млн грн.

Bihus.info порахували, що загальна вартість майна і землі – близько 600 млн грн. Це тільки те, що записано безпосередньо на кількох людей.

Помічник Шуфрича Черепаня – співвласник низки агрокомпаній, які орендують та обробляють тиисячі земельних ділянок в Івано-Франківській, Тернопільській і Львівській областях.

У значній частині з фірм компанію Черепані складають Богдан Козак, бізнес-брат підозрюваного у державній зраді екснардепа Тараса Козака. І фірма "Гармонія" Оксани Марченко, дружини Віктора Медведчука.

Також із Шуфричем пов'язане мисливське угіддя на Закарпатті у селищі Кам'яниця. Ще одне мисливське угіддя – у селищі Низи Сумської області і на Київщині посеред заповідної зони.

Будинки загалом на 700 кв. м у мисливському угідді в Переяслав-Хмельницькому районі Київської області записані на компанію "Мисливські стежки". Основні власники – Черепаня і дружина колишнього голови Запорізької обласної державної адміністрації Костянтина Бриля.

Одним із найвідоміших активів, в якому згадується Шуфрич, є Київський річковий порт.

На землі річкового порту – житловий комплекс "Рибальський". Один із учасників проєкту – компанія Perfect Group з орбіти колеги Шуфрича по парламенту, нардепа Дмитра Ісаєнка.

Серед акціонерів "Київського річкового порту" – угорська компанія "St George Residence", яка належить родині вищезгаданого Дьордя Штофи.

З кінця 2022 року Штофа володіє 51% в "Одеському портовому холодильнику", яким раніше володіла найімовірніше сестра Черепані.

Також Штофа замість батька Шуфрича практично повністю контролює київську компанію, яка володіє будівлею у центрі Києва на Ярославовому Валу.

Шуфрич має маєток в тимчасово окупованому Криму, який біля маєтку Медведчука. Маєток за законодавством російських окупантів оформили на московську компанію. Засновником московської фірми є київська компанія, а та записана на кіпрську структуру "Climardon Holding LTD" Штофи.

Нестор Шуфрич сім разів обирався до Верховної Ради. Балотувався від Соціал-демократичної партії України (об'єднаної), "Опозиційного блоку "Не так!", Партії регіонів, "Опозиційного блоку" та ОПЗЖ.

Торік низка громадських організацій закликали зняти Шуфрича з посади голови Комітету з питань свободи слова.

У листопаді Шуфрича призначили членом Національного олімпійського комітету. Після розголосу у ЗМІ в січні Шуфрича і ще одного нардепа від ОПЗЖ Григорія Суркіса виключили з НОК.

Зараз ви читаєте новину «ОПЗЖ заборонили, а Шуфрич шикує: показали маєтки родини нардепа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути