Ексклюзиви
пʼятниця, 08 липня 2011 14:10

Прокуратура зайнялася черговим позовом проти Стросс-Кана

Прокуратура зайнялася черговим позовом проти Стросс-Кана

Паризька прокуратура доручила поліції провести розслідування у зв'язку з позовом, поданим журналісткою Трістан Банон щодо екс-глави МВФ Домініка Стросс-Кана. Про це в п'ятницю, 8 липня, повідомило джерело в судових колах Франції.

Згідно із заявою Банон, в 2003 році політик намагався її згвалтувати. Сам Стросс-Кан звинувачення Банон категорично відкидає, стверджуючи, що її слова - не більш ніж "гра уяви". У зв'язку з цим його захист вже оголосив про намір подати на журналістку в суд за наклеп.

У ході слідства поліції належить оцінити, чи достатньо набирається фактів для того, щоб порушити проти відповідача кримінальну справу. Тим часом раніше зазначалося, що, згідно з французьким законодавством, прокуратура мала право відхилити скаргу, якщо б число і якість доказів були б визнані незадовільними.

У випадку якщо провина екс-голови МВФ буде доведена, йому загрожує 15 років в'язниці.

В даний час Домінік Стросс-Кан вже є фігурантом кримінальної справи, порушеної в Нью-Йорку за підозрою в згвалтуванні. Постраждала співробітниця готелю Sofitel, за словами якої, чиновник примусив її до орального сексу.

Незважаючи на ряд свідчень проти чиновника перспективи нью-йоркського справи представляються невизначеними. Справа в тому, що прокурори викрили позивальницю в дачі неправдивих показань, що істотно підриває до неї довіру. 6 липня представники обвинувачення і захисту Стросс-Кана провели зустріч, проте звинувачення проти колишнього глави МВФ всупереч очікування відкликані не були.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура зайнялася черговим позовом проти Стросс-Кана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути