пʼятниця, 31 січня 2014 11:56

Прокуратура просить скасувати заборону ВО "Свободи" в Криму

Прокуратура просить скасувати заборону ВО "Свободи" в Криму
Фото: tvi.ua

Прокуратура Криму направила до Верховної Ради автономії подання про скасування пункту рішення президії кримського парламенту, яким на території півострова забороняється діяльність і символіка ВО "Свобода".

Про це у п'ятницю повідомила прес-секретар кримської прокуратури Наталя Бояркіна, зазначивши, що данне рішення ВР АРК було прийняте з перевищенням повноважень.

"Прокуратура Криму 29 січня внесла подання про скасування рішення президії Верховної ради Криму як прийняте з перевищенням повноважень", - сказали у прокуратурі.

Вона підкреслила, що згідно ст.137 Конституції України і ст.5 закону України "Про політичні партії", на які посилається президія кримського парламенту у своєму рішенні, відзначено, що діяльність політичних партій може бути заборонена лише в судовому порядку.

"Дивно, що вони посилаються у своєму рішенні на статті, де це чітко написано", - зазначила Бояркіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Входи Одеської облдержадміністрації перекрили бетонними блоками

"Відповідно до закону воно (рішення президії - ред. ) не має юридичної сили. Не можуть такі речі прийматися в президії Верховної Ради Криму", - додала прес-секретар прокуратури.

На питання про те, яким чином має діяти президію у зв'язку з надійшли поданням прокуратури Криму, Бояркіна відповіла: "Протягом 10 днів вони повинні розглянути подання і цей пункт рішення скасувати. Теоретично, якщо цього не буде зроблено, ми підемо в суд".

Нагадаємо, 27 січня президія кримського парламенту прийняла рішення № 1578-6/14 "Про заходи щодо сприяння охороні порядку і громадської безпеки на території Автономної республіки Крим", в першому пункті якої було прийнято рішення заборонити на території АР Крим діяльність та символіку ВО "Свобода". Двома днями раніше Тернопільська та Івано-Франківська обласні ради прийняли рішення про заборону діяльності та символіки Комуністичної партії України і Партії регіонів на території своїх областей. 29 січня суд окружні адміністративні суди обох областей призупинили дію цих рішень облрад.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура просить скасувати заборону ВО "Свободи" в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути