вівторок, 21 червня 2016 09:51

Прокуратура оскаржить заставу в 1,5 мільйона для фігуранта газової справи

Прокуратура оскаржить заставу в 1,5 мільйона для фігуранта газової справи
Facebook

Антикорупційна прокуратура оскаржить рішення Солом'янського районного суду міста Києва щодо застави в 1,5 млн грн для одного з ключових фігурантів справи про розкрадання українського газу.

Про це заявив головний антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

"Наша позиція буде принциповою - утримання під вартою або 1,6 мільярдів гривень застави. Переконані, що тільки ця сума є пропорційною із заподіяним зазначеними злочинами збитком", - заявив Холодницький.

15 червня детективи Антикорупційного бюро і прокурори САП в рамках розслідування корупційної схеми із перепродажу газу, видобутого разом з державним підприємством "Укргазвидобування", провели 37 обшуків у Львові, Дніпрі та Києві. В результаті затримали 10 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онищенко може уникнути відповідальності - нардеп

16 червня Холодницький зареєстрував у Верховній Раді погоджене з генеральним прокурором подання про надання згоди на затримання та арешт народного депутата Олександра Онищенка, як одного з організаторів розкрадання державного газу.

За попередніми даними, державі було завдано збитків на 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками, які були виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд грн - неоплачена сума ренти за користування надрами.

Досудове розслідування триває.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура оскаржить заставу в 1,5 мільйона для фігуранта газової справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути