пʼятниця, 24 серпня 2018 14:44

Програний суд: Саакашвілі таки не впустять в Україну

Програний суд: Саакашвілі таки не впустять в Україну
Главком

Міхеіл Саакашвілі програв суд, в якому оскаржив заборону свого в'їзду на територію України до 2021 року.

Прикордонна служба побудувала свій захист на прориві пункту "Шегині", передає Главком. Через нього 10 вересня 2017 року намагався незаконно пройшти екс-президент Грузії.

У позові Саакашвілі стверджував, що постановою про заборону в'їзду порушено його права, гарантовані Європейською Конвенціює з прав людини. Він пояснив, що проживає в Україні понад 12 років, отримав освіту в Інституті міжнародних відносин КНУ ім.Шевченка Києва, строкову службу проходив на території України. Протягом 2015-2016 років очолював Одеську обласну державну адміністрацію. З 2016 року - здійснює активну політичну діяльність в Україні та очолює політичну партію "Рух нових сил". Протягом 2017 року як політичний опозиційний лідер проводив мирні акції протесту щодо незгоди з діючого владою по всій країні.

До цього Мостиський районний суд визнав винним Міхеіла Саакашвілі у вчиненні правопорушення та призначив штраф в розмірі 3400 грн. 13 лютого 2018 року йому заборонили у в'їзді в Україну терміном на три роки.

Читайте також:Саакашвілі почав хвалити Тимошенко

12 лютого цього року Саакашвілі депортували з України. Політику оголосили підозру щодо сприяння злочинній організації. За даними Генпрокуратури України, співпрацював з поплічниками Віктора Януковича, щоб захопити державну владу в Україні. Зокрема ГПУ зафіксувала отримання оточенням Саакашвілі близько $500 тис. від бізнесмена Сергія Курченка для проведення мітингів.

Зараз ви читаєте новину «Програний суд: Саакашвілі таки не впустять в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути