Ексклюзиви
неділя, 18 жовтня 2009 12:37

Профспілки погрожують Тимошенко всеукраїнським страйком

Профспілки погрожують Тимошенко всеукраїнським страйком
Федерація профспілок України проведе всеукраїнський страйк аж до політичних закликів відставки уряду, якщо Кабінет міністрів не ліквідує заборгованість із заробітних плат і не сяде за стіл переговорів з Федерацією профспілок України щодо опрацювання графіка погашення боргів з зарплати і підвищення мінімальної зарплати до рівня прожиткового мінімуму.

Про це сказано в промові народного депутата України (Партія регіонів), голови Федерації профспілок Василя Хари під час сьогоднішньої акції "Бідності – ні!".

"Президент і уряд не хочуть підвищувати в 2010 році рівень заробітної плати, і хочуть "заморозити" усі соціальні гарантії. В усіх країнах, у тій же сусідній Росії, на 30% збільшується зарплата бюджетникам, значно збільшується зарплата виробничникам та більшими стають пенсії", - каже Хара.

"Ми сьогодні користуємося прожитковим мінімумом, який розраховано за нормами 2000 року. У бік збільшення його необхідно було переглянути ще у 2005 році. Ми вимагаємо від Кабінету міністрів, аби той виконав українське законодавство, за яким мінімальна заробітна плата не може бути нижчою за прожитковий мінімум", - зазначає народний депутат. Також представник профспілок озвучив вимогу виконати заходи з ліквідації заборгованості із заробітної плати, яка на сьогодні становить понад 1,6 млрд. грн.

Як стверджує голова ФПУ, Кабмін відмовляється виконати вимоги профспілок.

За його словами, у бюджетній сфері знову запроваджуються посадові оклади за всіма тарифними розрядами єдиної тарифної сітки, виходячи із розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника І тарифного розряду, меншого за розмір мінімальної заробітної плати.

Нагадаємо, вчора в Києві на Майдані Незалежності профспілки провели акцію "Бідності – ні!", організовану Федерацією профспілок України.

Після мітингу учасники акції пройшли до стін Кабінету міністрів, де вони вручили резолюцію всеукраїнської акції протесту профспілок керівництву уряду і Секретаріату Президента, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Профспілки погрожують Тимошенко всеукраїнським страйком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути