середа, 11 лютого 2009 12:59

Тимошенко не захотіла говорити з представниками профспілок

Тимошенко не захотіла говорити з представниками профспілок
Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко не прийшла на нараду з Федерацією профспілок України, як це планувалося раніше.

У прес-службі Кабміну не пояснили причину відсутності прем"єра на заході, але повідомили, що нарада профспілок буде проходити в закритому режимі.

У той же час, на нараді помічені міністр транспорту і зв"язку Йосип Вінський, міністр економіки Богдан Данилишин, міністр палива й енергетики Юрій Продан, міністр із питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра.

За січень роботу втратили 54 тисячі українців

Раніше Федерація профспілок України заявила, що не виключає проведення загальнонаціонального страйку, якщо уряд не буде виконувати свої соціально-економічні зобов"язання перед громадянами.

Трудящі вкрай стурбовані станом національної економіки держави, зазначили в профспілках.

При цьому оцінка Федерацією профспілок соціально-економічної ситуації в країні діаметрально протилежна тій, яка була дана на останньому засіданні Кабінету міністрів.

Лише за 20 днів січня 2009 року роботу втратили 54 тис. громадян, - заявляють у Федерації профспілок. У той же час, як відзначив голова ФПУ "регіонал" Василь Хара, уряд ігнорує вимоги профспілок щодо подолання економічної кризи і забезпечення соціально-економічних гарантій громадян.

"У цих умовах у профспілковій організації не бачать іншого виходу, як перейти до рішучих дій і удатися до вступу в трудову суперечку з Кабінетом міністрів, щоб змусити уряд виконувати свої зобов"язання, зафіксовані в Генеральній угоді з ФПУ", - заявив Хара.

Він не виключив ухвалення рішення "про перехід ФПУ у жорстку опозицію до уряду". "Це означає, що ми припинимо будь-які переговори з Кабміном, адже вони даремні", - підкреслив Хара.

За матеріалами: Ліга.net, Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не захотіла говорити з представниками профспілок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути