середа, 07 жовтня 2009 10:59

Столиці не вистачає прибиральників

Столиці не вистачає прибиральників

Начальник Головного управління житлового господарства Володимир Стороженко заявляє, що за потреби 8 700 двірників, нині у столиці їх є лише 5 600. Таким чином місту не вистачає більше 2 тисяч прибиральників.

Воно й не дивно - зарплатня мізерна, приблизно 400-700 гривень, а службового помешкання, заради якого чимало людей ішли працювати двірниками, давно немає.

За словами Стороженка, проблеми з кадрами виникли насамперед через розмір зарплати, якої останнім часом взагалі не платять.

"Серед причин, які призвели до такої ситуації, є тарифи, які не покривалися. Наприклад, у Святошинському районі двірникам заборгували вже за три місяці. Подібна ситуація склалася і в Деснянському, частково в Дніпровському", - сказав Стороженко.

Киян це не влаштовує, тому зазвичай на роботу приходять приїжджі, переважно з Черкащини, Чернігівщини, Вінниччини.

Як відомо, нині страйкують комунальники Деснянського та Святошинського районів. Люди відмовляються прибирати подвір"я доки їм не виплатять зароблені працею гроші за 3-4 місяці. Тим часом столичні двори перетворюються на смітники. Екологи кажуть, що це може загрожувати епідемією.

Тим часом, не виплачуючи зарплати комунальникам, Київська адміністрація таки шукає двірників. Так на сайті мерії є оголошення про те, що ЖЕКи NN 501, 502, 503, 504, 505, 506 в Оболонському районі запрошують на роботу з комплексного прибирання і утримання будинків (двірник). Зарплату обіцяють 1134 гривень.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Столиці не вистачає прибиральників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути