Ексклюзиви
середа, 03 жовтня 2012 14:10

Продаж земель іноземцям Україні нічим не загрожує - "бютівець"

Продаж  земель іноземцям Україні нічим не загрожує - "бютівець"
Фото: parliament2012.com.ua

Змінами до Земельного кодексу узаконили те, що вже існує.  Про це в коментарі Gazeta.ua сказав нардеп- "бютівець" Юрій Ганущак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніяких передумов для запровадження ринку землі немає - міністр

"Це нічим не загрожує. Навпаки,  це є добре. Тому що в цьому випадку втихомириться ціна на землю несільськогосподарську. Вона перестане бути або недооціненою, або переоціненою. Коли ціна визначиться, після цього може вже бути нормальне ціноутворення на сільськогосподарську землю. По суті узаконено те, що вже є. Більшість підприємств у нас контролюється іноземцями. Зараз питання стоїть у тому, щоб узаконити землю під їхніми підприємствами", - сказав нардеп.

Він зауважив, що якщо б у законопроекті йшлося  про сільськогосподарські землі, то це вже могло б загрожувати безпеці країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українські землі підуть з молотка" - комуністи просять людей не продавати землю іноземцям

"Все таки земля має належати людям, які її обробляють. Ми хліборобська держава, гречкосії. Тут треба стояти не те, що мертво, тут має бути певна логіка руху землі сільськогосподарського призначення. Те, що мораторій  на продаж земель зняли, означає тільки одне - партія влади уже розробила методологію, яким чином роздрібнити землю сільськогосподарського призначення без прийняття закону про ринок земель. Проблема в тому, що назад вертатися буде дуже важко, бо  іноземці в більшості випадків розглядають Україну все таки як поле для промислу, а не як місце для життя. Оце значно більша проблема", - додав Ганущак.

Нагадаємо, вчора Верховна рада  224 голосами прийняла зміни до Земельного кодексу щодо набуття права власності на землю.  Відтепер  іноземці та підприємства з іноземним капіталом можуть  купували  в Україні землю несільськогосподарського призначення.

Зараз ви читаєте новину «Продаж земель іноземцям Україні нічим не загрожує - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути