вівторок, 02 жовтня 2012 10:16

Яценюк розповів, як в українців відбиратимуть землю

Яценюк розповів, як в українців відбиратимуть землю
Арсеній Яценюк не проти приватної власності, якщо власники виконуватимуть і соцфункцію. Фото: korrespondent.net

Люди при владі хочуть стати земельними магнатами, забравши землю за копійки.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав Арсеній Яценюк.

"В основному ті люди, які сьогодні при владі, стали власниками всіх українських заводів. Забрали металургію, забрали гірничо-збагачувальний комплекс, забрали всю енергетику, зараз хочуть остаточно забрати "Укрзалізницю", аеропорти і, найважливіше, що вони хочуть забрати, — це землю", - підкреслив він.

Політик переконаний, що знявши мораторій на продаж землі, влада скупить всю землю за копійки.

"Вони повторили досвід 90-х роках і зараз вони хочуть стати земельними магнатами, за копійкі забравши у людей всю землю. Під це вже ВР створила земельний банк, зняла обмеження на право власності на землю для іноземців. І таким чином ми позбавимося останнього, що у нас залишилося - це земельних ділянок", - обурився він.

Яценюк переконаний, що те саме відбувається і з об'єктами приватизації.

"Я за те, щоби в Україні була приватна власність, за те, щоби в Україні приватний власник міг розвиватися, міг наймати людей, міг платити хорошу зарплатню, міг платити податки і обов'язково виконувати соціальну функцію. А це дуже важливо, щоби приватні власники великих підприємств не забували проте, що люди, які працюють на цих підприємствах, повинні мати гідне соціальне забезпечення, дитсадок, школу. Це все повинно бути в руках приватного власника", - наголосив він.

Водночас, за словами опозиціонера, приватизація в Україні в останні роки відбувається зовсім інакше: "Приватні компанії, які отримали право власності, не завжди, але часто скорочують людей, зменшують заробітні платні, закривають всю соціальну інфрасткруктури, закривають те, що несе на собі додаткові витрати — лікарні, наприклад. І таким чином фактично зменшують власні витрати".

Таку приватизацію на думку Яценюка треба зупиняти.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк розповів, як в українців відбиратимуть землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути