середа, 27 лютого 2019 14:58

Продаж авто і оренда: ЗМІ розповіли про бізнес скандального друга Порошенка

Перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони, друг президента Петра Порошенка Олег Гладковський, прізвище якого фігурує у журналістському розслідуванні про розкрадання в оборонній галузі, володіє автомобільною корпорацією і низкою фірм. Про це повідомляє сайт "Економічна правда".

 

Олег Свинарчук, який у 2014-му змінив прізвище на Гладковський, є давнім бізнес-партнером Порошенка та інститутським товаришем нардепа з БПП Ігоря Кононенка, нагадує ЗМІ

У бізнес-середовищі Гладковський в першу чергу асоціюється з автомобільною корпорацією "Богдан", яку офіційно придбав у діючого президента в 2009 році.

Рік тому "Богдан" виграла тендер на поставку столиці 80 тролейбусів, які комплектували двигунами російського підприємства. Після оприлюднення інформації підприємство заявило про перехід із російських двигунів на українські.

Інший епізод – постачання скандальних санітарних машин "Богдан 2251" для української армії. У січні минулого року стало відомо, що з 50 доставлених на фронт авто 25 довелося ремонтувати або повертати на завод. Ремонт проводився за державні кошти.

 

Все це не завадило Міністерству оборони вже на початку 2019 року укласти новий масштабний контракт з підприємством Гладковського.

Тільки за 2016-2017 роки Автоскладальний завод №1 компанії "Богдан Моторс" бізнес-партнера Порошенка уклав контрактів на тендерах майже на 1 млрд грн.

Крім корпорації "Богдан" Гладковському належить закритий недиверсифікований інвестиційний фонд "Сова".

Фонд володіє акціями низки товариств, які займаються продажем авто, наданням інформаційних послуг, орендою та управлінням майна.

Автор: epravda.com.ua
 

Серед цих пакетів акцій є і акції "Міжнародного інвестиційного банку", 60% яких належить Порошенку, майже 15% Кононенку і трохи більше 8% - Гладковському.

Також "Сова" володіє часткою "Спортивно-оздоровчого комплексу "Монітор", більш відомого як елітний фітнес-клуб "5-й елемент".

Його заснували коштом фондів президента та його соратників. Розподіл акцій фітнес-клубу виглядає так: у Порошенка – 55% акцій, у Кононенка – 35%, у Гладковського – 10%.

Свої 10% відсторонений заступник секретаря РНБО має у страховій компанії "Країна". У Порошенка – 50%, у Кононенка – 24%.

На думку юристів, оформлення структури "Сови" за методом закритого недиверсифікованого корпоративного інвестфонду може мати на меті оптимізацію податкового навантаження.

"Особливість у податкових пільгах, коли прибутки від інвестицій – знов інвестуються.

Купив за 100, продав за 200, 100 різниці не оподатковуються, якщо ти її знов інвестуєш. Саме тому у нас дуже часто багаті люди використовують інвестиційні фонди для зберігання активів", - каже юрист Богдан Боровик.

Також Гладковський прямо або через пов'язані компанії володіє частками ще в декількох товариствах, які також займаються орендою, управлінням нерухомості та продажем авто.

Автор: epravda.com.ua
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал з оборонкою переслідуватиме Порошенка до дня виборів

Раніше журналісти "Bihus.info" у своєму розслідуванні заявили, що син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони, друга президента Петра Порошенка Олега Гладковського Ігор був учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі.

Зараз ви читаєте новину «Продаж авто і оренда: ЗМІ розповіли про бізнес скандального друга Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути