субота, 07 березня 2015 15:51

Процес відведення важких озброєнь - "вирішальний прогрес" на Донбасі - Штайнмаєр

Процес відведення важких озброєнь - "вирішальний прогрес" на Донбасі - Штайнмаєр
Франк-Вальтер Штайнмаєр Фото: firstsocial.info

Глава Міністерства закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр повідомив, що Москва гарантувала забезпечення вільного доступу для спостерігачів ОБСЄ на Донбасі для моніторингу перемир'я. Про це пише dw.de.

"За інформацією міністра закордонних справ ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра, російська влада гарантувала можливість "необмеженого доступу" для спостерігачів Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) на сході України", - наголошується у публікації.

Ця домовленість включає контроль над виведенням важких озброєнь, заявив Штайнмаєр після закінчення зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн ЄС у суботу, 7 березня, в Ризі.

"Звичайно, ключовим є питання про те, чи отримають спостерігачі ОБСЄ доступ туди, де їм в цьому було раніше відмовлено", - цитує главу МЗС Німеччини агентство AFP.

Тепер ОБСЄ не лише контролюватиме процес відведення важких озброєнь, а й перевірятиме, в які точки було вивезено цю зброю, повідомив далі німецький міністр. За його словами, це є "вирішальним прогресом" для стабілізації ситуації на Донбасі.

У своїй заяві Штайнмаєр послався на переговори з представниками конфліктуючих сторін у Берліні 6 березня, а також на телефонну розмову канцлера ФРН Ангели Меркель, яка відбулася того самого дня, з президентом РФ Володимиром Путіним.

Зараз ви читаєте новину «Процес відведення важких озброєнь - "вирішальний прогрес" на Донбасі - Штайнмаєр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути