пʼятниця, 29 червня 2012 22:23

Процес об'єднання опозиції завершено, але двері для окремих політиків ще відчинено - Яценюк

Процес об'єднання опозиції завершено, але двері для окремих політиків ще відчинено - Яценюк
Арсеній Яценюк розповів про "білий колір на політичній мапі" - опозицію. Фото: job-sbu.org

Процес об'єднання опозиції майже завершено, та двері для окремих політиків ще відчинено.

Про це заявив лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк.

"Проблем було дуже багато, але всі проблеми вирішено і подолано. Опозиція об'єднана, опозиція сьогодні має найбільш потужну політичну команду і опозиція сьогодні єдина здатна протистояти Партії регіонів і персонально Віктору Януковичу", - наголосив він.

За словами політика якихось інших так званих третіх сил не існує.

"Всі інші треті сили — це на кшталт тих, які були під час президентських перегонів і очолювалися Сергієм Тігіпком. У нас сформована двохполярна модель. Всі, хто представляє опозицію — сьогодні в рамках Об'єднаної опозиції. Усі, хто сьогодні представляє і підтримує Януковича, сидять у Партії регіонів, або тих партіях, які підтримують владу", - підкреслив Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія Гриценка розраховує на 10 мандатів у складі об'єднаної опозиції

Він також додав: "Звичайно, що існують і треті сили, і четверті, і п'яті, і двадцять п'яті. Але з тими третіми силами буде відбуватися так, як це відбулося з 13% українців, які проголосували за Сергія Тігіпка. Янукович не за дорого приватизував ці 13%, хоча ці люди голосували не за Януковича. Тому зараз дуже серйозно йде розділ: це чорне і біле. Чорне — це Партія регіонів і президент Янукович, і Об'єднана опозиція як білий і світлий колір на політичній мапі України".

Яценюк наголосив, що Об'єднана опозиція відрізняється від інших політичних сил, які існують зараз і були до цього, тим, що подібне об'єднання сформувалося в Україні вперше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценко і Катеринчук отримають прохідні місця у списку "Батьківщини" - політолог

"Наша завдання — представити нову якість політики. Раніше такого об'єднання в українській історії ніколи не було. Всі йшли різними партіями. Суттєва різниця від інших політсил у тому, що це перше масштабне об'єднання, куди всі ідуть під єдиним політичним гаслом і під єдиною політичною партією", - підкреслив лідер "Фронту Змін".

Щодо приєднання до Об'єднаної опозиції партії Анатолія Гриценка "Громадянська позиція", Яценюк наголосив, що "процес об'єднання завершено і підписано всі необхідні документи".

Відповідаючи на запитання, чи ведуться переговори і з іншими партіями щодо входження до Об'єднаної опозиції, політик підкреслив: "Ми вийшли на завершальний етап об'єднання і всі основні партії вже є учасниками Об'єднаної опозиції. Двері ще відчинено для тих індивідуальних членів, які хочуть приєднатися до лав Об'єднаної опозиції і не торгуються за місця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднана опозиція - це обман виборців, Кличко її обжене - Єфремов

Він також нагадав, що остаточний список Об'єднаної опозиції буде оголошено на з'їзді політсили 30 липня.

Зараз ви читаєте новину «Процес об'єднання опозиції завершено, але двері для окремих політиків ще відчинено - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути