четвер, 21 червня 2012 18:53

"Ми повинні об'єднатися в парламенті не посварившись" — Кличко

"Ми повинні об'єднатися в парламенті не посварившись" — Кличко
Фото: gazeta.ua

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко пояснив, чому недоречно об'єднуватися опозиції під час виборів.

"У нас є чітка позиція на сьогоднішній день. Знаючи методи, які використовують кандидати від влади, які мають потужний адмінресурс і фінансовий ресурс, опозиція повинна бути набагато кращою, щоб перемогти, - заявив Кличко під час прес-конференції у Черкасах 21 червня. - Для мене було дуже дивним, коли кілька тижнів тому я зустрівся з паном Турчиновим та Мартиненком, представником "Фронту змін", коли нам було запропоновано квотний принцип розподілу регіонів, тобто знов керівники партії кулуарно зустрічаються і вирішують, кого вони виставлятимуть на округи. За людей вже все вирішено. Ми пропонуємо зовсім інше — ми висуваємо претендентів від кожної політичної сили. Якщо ці конкуренти мають рівні умови, ми повинні запитати у людей, кого вони підтримують в першу чергу. А інші кандидати повинні віддати голоси. Тільки за таких умов можна мати найбільші шанси перемогти".

Кличко переконаний, що кожна політична сила окремо зможе провести більше людей у парламент.

"Що стосується об'єднання, то на сьогодні метою є не об'єднання, а створення більшості у парламенті. Ми робили соціологічні дослідження. У всіх різні політичні партії, програми, електоральні платформи. Прямого складання результату не відбудеться. Кілька місяців тому ми робили дослідження. Коли ще "Фронт змін" мав 10 %, а ми 7 %, ми приплюсували й вийшло 13%, тобто 4 % виборців ми втратили б. Це та кількість людей, яка не підтримує цього об'єднання. Ми проходимо 5 % бар'єр і, відштовхуючись від цього, ми йдемо окремо. Ми впевнені в тому, що треба об'єднатися для висунення єдиного кандидата, тобто по одному округу один кандидат від опозиції. Треба об'єднатися, щоб захистити результат. На жаль, ми знаємо, що принцип "не важливо, як голосують, а важливо, як рахують" в Україні працює непогано. Найважливіше, ми повинні об'єднатися в парламенті не посварившись. Партія влади тільки і чекає, коли ми почнемо боротися один з одним", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Ми повинні об'єднатися в парламенті не посварившись" — Кличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути