вівторок, 20 серпня 2013 09:45

Про Кравчука знімуть документальний фільм

Про Кравчука знімуть документальний фільм

До дня народження першого президента України Леоніда Кравчука про нього знімуть документальний фільм і проведуть кілька урочистих подій.

Про це в своїх матеріалах повідомляє видання "Вєсті"

День народження Кравчука буде через півроку - 10 січня, йому має виповнитись 80. Проте, у виданні зазначають, що в Кабміні вже затвердили план святкувань.Так, Держкомтелерадіо одержало завдання зняти документальний фільм і цикл телепередач про Кравчука, Нацбанк випустить пам'ятну монету, зроблять поштову марку, а в Національній опері пройде урочистий вечір з нагоди ювілею.

"Це для мене сюрприз, що вже за півроку почали готуватися до мого ювілею. Така увага мене не бентежить, я звик. Хоча сам не люблю пишних святкувань. Я домашній - збираємося всі разом родиною за столом, і на роботі скромно наголошую - вино і торт. Напевно і в січні так само зазначу, але ще навіть не замислювався про детальний план", - розповів виданню Кравчук.

Він також розповів про подарунок який би хотів отримати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" розкритикував пропозиції Венеціанської комісії щодо змін до виборчого закону

"От якби мені зробили подарунок і перестали питати, коли ми станемо жити краще. Адже я сам ходжу в магазини за продуктами без охорони, а коли люди впізнають мене, задають це питання", - розповів екс-президент.

Нагадаємо, Леонід Кравчук народився 10 січня 1934 року в селі Великий Житин Рівненської області. У 1958 році закінчив Київський державний університет ім.Т. Шевченка, економіст, викладач політекономії. Кандидат економічних наук. В період з 1990 по 1991 рр.. - Член Політбюро ЦК КПУ (у серпні 1990-го заявив про вихід із КПРС), Голова Верховної Ради УРСР, а потім - України.

Народний депутат Верховної Ради УРСР Х-ХІ скликань, народний депутат України ХІІ (І) скликання.

Склав повноваження у зв'язку з обранням у грудні 1991-го Президентом України. У липні 1994 року Кравчука на посаді Президента змінив екс-прем'єр-міністр Леонід Кучма.

 

Зараз ви читаєте новину «Про Кравчука знімуть документальний фільм ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути