субота, 24 грудня 2022 16:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Прикордонники прокоментували ситуацію зі сторони Білорусі

Прикордонники прокоментували ситуацію зі сторони Білорусі
Ситуація по кордону з Білоруссю ‒ контрольована, сказали у Державній прикордонній службі України. Фото: dpsu.gov.ua

На кордонні з Білоруссю ситуація залишається контрольованою.

Переміщення техніки чи військ по той бік не помічено. Про це сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

"Ситуація по кордону з Білоруссю лишається контрольованою. Ми не бачимо переміщення техніки або військовослужбовців по той бік кордону", ‒ повідомив прикордонник.

Ті підрозділи, які були кинуті в Білорусі на посилення кордону, там так і залишаються. І не змінюється ні їхня кількість, ні характер дій, сказав Демченко.

"Але увага України більше прикута до дій вглиб території Білорусі. Там відбуваються спільні навчання підрозділів Білорусі й Росії. Нещодавно Білорусь здійснювала раптову перевірку боєготовності своїх підрозділів. Ну і так зване їхнє розгортання військ "Союзної держави", ‒ розповів речник ДПСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба прокоментував вчорашній "танок" Лукашенка і Путіна

Бачимо нагнітання ситуації, які здійснює Білорусь і Росія, сказав Демченко.

"Вони намагаються демонструвати, що до чогось готуються, щоб стримувати певну кількість українських сил на цьому напрямку, щоб ми не перемістили їх на більш важливі, де тривають бої. Україна ніколи не відкидала того, що з Білорусі знову можуть піти війська, чи з Росії. Росіяни тиснуть на Білорусь, для того, щоб вона залучилася до відкритої війни проти України", ‒ заявив прикордонник.

Білорусь уже є учасницею війни, оскільки надає росіянам для ведення агресії свою територію і повітряний простір, сказав Демченко.

"Наша головна задача ‒ бути готовими. Ми розуміємо всі загрози. На цей момент ударного угрупування, яке було б готове здійснити вторгнення, немає", ‒ сказав речник ДПСУ.

У Кремлі мріють викорисати білоруських солдат у російській агресії проти України. Пересічні білоруси не мають бажання воювати з українцями, сказав міністр оборони Олексій Резніков.

Білоруси "знають, чим для них може закінчитися" напад, сказав секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники прокоментували ситуацію зі сторони Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути