Ексклюзиви
вівторок, 20 грудня 2022 14:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба прокоментував вчорашній "танок" Лукашенка і Путіна

Кулеба прокоментував вчорашній "танок" Лукашенка і Путіна
Про що б між собою не домовлялися Лукашенко і Путін, Україна до цього готова, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Фото: Getty Images

На вчорашній зустрічі у Мінську президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна і самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка не було ухвалено якихось критичних рішень.

Про що б вони між собою не домовлялися, Україна до цього готова. Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу, передає Gazeta.ua.

"Зустріч Путіна і Лукашенка – це черговий танок у їхньому виконанні. За тією інформацією, якою ми володіємо наразі, на цій зустрічі не були ухвалені якість критичні рішення", – сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: хто би і до чого не схиляв Мінськ – це їм не допоможе

"По суті ми можемо говорити, що низка обєктів військової інфраструктури Білорусі і певна частина її військової інфраструктури загалом перебуває під контролем РФ. І білоруські військові фактично усунені від впливу на ці процеси. Але нічого драматичного на цій зустрічі не відбулося. Наскільки нам відомо, незабаром планується ще одна зустріч Путіна і Лукашенка", – розповів Кулеба.

Щоб не відбувалося, українці вже навчені і готові до будь-яких сценаріїв, сказав міністр.

"Про що б вони між собою не домовлялися, Україна до цього готова", – заявив Кулеба.

Путін прилетів у Білорусь пообіді у понеділок. Летів на літаку Іл із Санкт-Петербурга. Для конспірації у повітря було піднято відразу три літаки, повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Лукашенко зі своїм сином Миколою зустрічав Путіна в аеропорту з хлібом-сіллю. У публічних заявах після зустрічі вони не говорили про війну в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба прокоментував вчорашній "танок" Лукашенка і Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути