вівторок, 20 грудня 2022 17:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков розповів про "мрію" Кремля щодо Білорусі

Резніков розповів про "мрію" Кремля щодо Білорусі
Станом на сьогодні ворожого ударного угрупування у Білорусі немає, сказав міністр оборони України Олексій Резніков. Фото: Reuters

У Кремлі мріють викорисати білоруських солдат у російській агресії проти України.

У звичайних білорусів немає бажання воювати з українцями. Про це сказав міністр оборони України Олексій Резніков в ефірі телемарафону.

"Чи будуть використовуватися білоруси як солдати? Це мрія Кремля, я в цьому переконаний, тому і був цей візит (президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна до самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. – Gazeta.ua). Але чи готове білоруське керівництво їх використовувати? Розуміючи, що рівень антиукраїнської пропаганди в РБ набагато нижчий, ніж в Росії", – сказав Резніков.

Ризик нового масштабного вторгнення з боку Білорусі існує, сказав міністр.

"Звісно, вони військові, вони виконають наказ, але що буде далі після перетину українського кордону – для них однозначності немає. Тому, я вважаю, що це не в інтересах керівництва Білорусі втратити свій військовий потенціал. Тому маємо надію, що вони все ж таки продовжуватимуть тримати цей баланс. Ризики є, звісно, маємо оцінювати серйозно, тому ми готові", – заявив Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: хто би і до чого не схиляв Мінськ – це їм не допоможе

"Ризик завжди існує, коли в тебе недружній сусід. На жаль, Білорусь дозволяє бомбардувати, атакувати Україну зі своєї території. Іранські дрони і літаки з крилатими ракетами, вони використовують з білоруських аеродромів. Вони це зробили у лютому цього року і почали наступ, в тому числі саме з РБ на Київ через Чорнобиль. Тому цей ризик, звісно, залишається", – сказав міністр.

Територія Білорусі може бути використана як напрямок удару, якщо росіяни сформують там угрупування, сказав Резніков.

"Станом на сьогодні такого ударного угрупування не сформовано", – заявив.

Путін прилетів у Білорусь пообіді у понеділок. Летів на літаку Іл із Санкт-Петербурга. Для конспірації у повітря було піднято відразу три літаки, повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Лукашенко зі своїм сином Миколою зустрічав Путіна в аеропорту з хлібом-сіллю. У публічних заявах після зустрічі вони не говорили про війну в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Резніков розповів про "мрію" Кремля щодо Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути