пʼятниця, 29 березня 2013 21:56

Прихильники Партії регіонів в Єнакієво зламали ніс місцевому лідерові "Свободи"

Прихильники Партії регіонів в Єнакієво зламали ніс місцевому лідерові "Свободи"
Фото: Тетяна Заровна

Вчора у місті Єнакієво був побитий голова Єнакіївської міської організації ВО "Свобода" Дмитро Глазунов. На 15-00 у Єнакієвому, біля металургійного заводу було заплановане проведення мітингу "За чисте довкілля", на якому мав виступати народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Михайло Блавацький. Акція мала на меті привернути увагу громадськості до екологічної ситуації у місті. Для цього до мерії була подана відповідна заявка. Але за годину до мітингу, до мера викликали "на розмову" голову Єнакіївської "Свободи". Глазунов відмовився йти, а вже через півгодини на нього стався напад.

-Виявилося, що о 14-30 на тому ж місці, де ми планували акції протесту, почали проводити мітинг прихильники Партії регіонів. Це в нас є така схема зриву протестних акцій - проводити провладну акцію, зганяючи на неї бюджетників та робітників підприємств - у тому ж місці і в той же час, - розповів Gazeta.ua Дмитро Глазунов.

Місцеві "свободівці" зібралися біля заводоуправління Єнакіївського металургійного заводу, зажадали припинити викиди, що перевищують норму в сотні разів. Стверджують, що такий дозвіл був отриманий підприємством Рината Ахметова від місцевої влади. Але акція не відбулася. Бо опозиціонерів випередили чоловіки з біло-блакитними прапорами.

-Коли я відійшов, за мною пішли двоє, що відокремилися від мітингу ПР - спортивні, вище мене зростом, - розповів Gazeta.ua 18-річний Дмитро Глазунов. - Звернулися: "Надо поговорить". Поруч були дівчата. Один став трясти мою дівчину за шию, оскільки у неї в руках була камера. Нас побили, і після цього ми ще в лікарні 2 години давали свідчення. В кількох метрах від місця подій знаходилися співробітники ДПС та правоохоронних органів, які просто спостерігали, а потім сказали, що не бачили що і як відбувалося.

У "свободівця" відкритий перелом носа та струс мозку. Але, кажуть, і двоє спортсменів теж знаходяться в лікарні, стверджуючи, що їх побив Глазунов.

- Сьогодні вночі подзвонили голові Горлівській "Свободи" Майї Карлаш, погрожували. Ухвалили вирок - 5 діб арешту за мітинг проти сланцевого газу, обізвавши його дрібним хуліганством, голові Луганської облорганізації партії Артему Зайцю. А я насолив владі червоно-чорним прапором, який підняв біля мерії 23 лютого, - прокоментував Дмитро.

У свободівської журналістки Тетяни Горбачової був розбитий фотоапарат, їй були теж завдані тілесні ушкодження. Також був розбитий фотоапарат голови прес-служби Донецької "Свободи" Дмитра Чернявського, який прибіг на допомогу.

Міський голова Єнакієво упевнений, що "свободівця" побили не за політичними мотивами.

- Це були перехожі, які попросили не знімати їх на відео, - таку заяву розповсюдив мер міста Валерій Олейник.

За фактом події відкрито кримінальне провадження, повідомляє прес-служба облуправління МВС. Встановлені двоє місцевих жителів, 1973 і 1986 років народження. Вони пояснили, що їх знімала на відео невідома молода людина, яка свої дії не припинила після зробленого йому зауваження. Спровокований ним конфлікт вилився спочатку в словесну перестрілку, а потім в бійку, внаслідок чого обидві сторони отримали тілесні ушкодження. По цьому факту відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.296 КК України - "Хуліганство".

Зараз ви читаєте новину «Прихильники Партії регіонів в Єнакієво зламали ніс місцевому лідерові "Свободи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

301

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути