Ексклюзиви
понеділок, 10 липня 2023 08:20

Пригожин після заколоту зустрівся із Путіним – ЗМІ

Пригожин після заколоту зустрівся із Путіним – ЗМІ
Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин після невдалого бунту зустрічався з російським диктатором Володимиром Путіним у Москві. Фото: eastnews.ua

Засновник і фінансист приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин після невдалого бунту в Росії зустрічався у Москві з російським диктатором Володимиром Путіним.

Про це повідомила французька газета Libération із посиланням на джерела в західній розвідці.

"Пригожина разом із командирами "вагнерівців" могли викликати до Кремля ще 1 липня. Окрім Путіна, він зустрівся з директором Росгвардії Віктором Золотовим та головою російської розвідки Сергієм Наришкіним", – пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін у пастці – проаналізували рішення диктатора щодо ПВК "Вагнер"

Розвідка Німеччини могла прослуховувати переговори, які проводив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко із заколотником Пригожиним, який організував демарш своїх найманців на Москву 24 червня.

Путін, ймовірно, вирішив, що усунувши Пригожина, він зробить його "мучеником". Тому Кремль розпочав інформаційну операцію, спрямовану на те, щоб представити Пригожина корупціонером і брехуном. Російські пропагандистські ЗМІ підтримали цей наратив.

Після порушення кримінальної справи щодо замаху на заколот у Санкт-Петербурзі проходили обшуки на пов'язаних з Пригожиним об'єктах. Водночас власнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину повернули 10 млрд руб., сотні тисяч доларів і п'ять злитків золота, які знайшли у нього під час обшуку 24 червня.

Ще 2 липня слідство не збиралося повертати кошти, але до вечора того самого дня ухвалили протилежне рішення.

Зараз ви читаєте новину «Пригожин після заколоту зустрівся із Путіним – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути