Ексклюзиви
понеділок, 10 липня 2023 06:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін у пастці – проаналізували рішення диктатора щодо ПВК "Вагнер"

Путін у пастці – проаналізували рішення диктатора щодо ПВК "Вагнер"
Фахівці Інституту вивчення війни прийшли до висновку, що рішення російського диктатора Володимира Путіна не карати заколотників ПВК "Вагнер" ставить його і підлеглих у незручне становище. Фото: eastnews.ua

Рішення російського диктатора Володимира Путіна не карати заколотників приватної військової компанії "Вагнер" на чолі з Євгеном Пригожиним ставить Кремль у незручне становище.

Щоб представити військову компанію як професійну організацію, невідомі особи виклали в мережу 9 липня зображення, схоже на статут ПВК "Вагнер", зазначають у свіжому звіті аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

"У документі сказано, що основоположними принципами "вагнерівців" є боротьба у війні Росії проти України та вірна служба президенту РФ і російському народу. Водночас рішення Путіна не карати групу "Вагнер" і не переслідувати учасників заколоту ставить його самого і його підлеглих у незручне становище", – припускають аналітики.

Рішення Путіна не розпускати ПВК "Вагнер" – раніше найбільш боєздатну силу Росії – ускладнює для Путіна та російських силовиків розуміння того, як взаємодіяти з ПВК, його лідерами і бойовиками. Російський диктатор сам себе загнав у пастку. Тим часом Збройні сили України провели контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведєв почав погрожувати ударами по українських і європейських АЕС

"Залишається незрозумілим, кому вигідний витік ймовірного установчого документа "вагнерівців", оскільки він показує ПВК "Вагнер" професійною і привабливою в порівнянні з регулярними російськими збройними силами", – підсумовують в огляді.

"Вагнер" все ще вербує нових членів у Росії, тоді як Міністерство оборони РФ проводить конкурентну кампанію з вербування бійців ПВК для підписання контрактів з російським відомством.

Українські військові в ході свого контрнаступу навмисно дотримуються повільнішого темпу просування. Це робиться для того, щоб зберегти бойову міць Сил оборони, та виснажити живу силу та запаси техніки російських окупантів, вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Путін у пастці – проаналізували рішення диктатора щодо ПВК "Вагнер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути