Ексклюзиви
пʼятниця, 07 липня 2023 21:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Розвідка Німеччини могла прослуховувати переговори Лукашенка з Пригожиним

Розвідка Німеччини могла прослуховувати переговори Лукашенка з Пригожиним
Розвідка Німеччини могла прослуховувати переговори президента Білорусі Олександра Лукашенка з ватажком ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним. Фото: колаж

Розвідка Німеччини могла прослуховувати переговори, які проводив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко із заколотником Євгеном Пригожиним, який організував марш своїх найманців на Москву 24 червня.

Федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND), начебто, отримала інформацію про можливий заколот Пригожина ще за тиждень до події і намагалася перевірити цю інформацію у партнерів із країн Заходу, але безуспішно. Про це йдеться в публікації медіагрупи ARD.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Для цього потрібні громадяни": ГУР про можливу громадянську війну в РФ

"Як повідомляється, перше попередження від BND про події було надіслано німецькому уряду в п'ятницю ввечері – напередодні того, як найманці "Вагнера" окупували російські військові об'єкти та російське місто Ростов", – йдеться в розслідуванні медіагрупи.

У результаті Олаф Шольц спочатку публічно заявив, що заколот став сюрпризом для німецької влади, а потім додав, що німецькі спецслужби були не так добре поінформовані про те, що сталося, як розвідка США.

Продовжуючи стежити за ситуацією, німецькі розвідники, начебто, підслухали важливу розмову, яку вів керівник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин із білоруським диктатором Олександром Лукашенком.

У BND журналістам заявили, що не коментують публічно роботу розвідки.

Роспропаганда активно хвалила "Вагнер" і називала його "непереможним", але ситуація докорінно змінилася після 23 червня.

Того дня ватажок "Вагнера" Євген Пригожин оголосив про військовий заколот у Росії. Події розвивалися стрімко і вже наступного дня "вагнерівці" увійшли до Ростова і взяли під контроль усі військові об'єкти, а потім рушили на Москву.

Наступного дня марш закінчився за 200 кілометрів до Москви, коли Пригожин провів переговори із президентом Білорусі Олександром Лукашенком. "Вагнер" повернувся у польові табори.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка Німеччини могла прослуховувати переговори Лукашенка з Пригожиним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути