понеділок, 10 червня 2013 21:13

"Президенту треба пояснити, що в країні все не так, як у Межигір'ї" - нардеп

"Президенту треба пояснити, що в країні все не так, як у Межигір'ї" - нардеп
Віктор Чумак. Фото: comments.ua

Зустріч керівників фракцій із президентом Віктором Януковичем - це вже позитивний результат.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції УДАР Віктор Чумак.

Коментуючи інформацію про те, що депутати від більшості все ж таки планують проведення "виїзного" засідання, Чумак запевнив, що це абсолютно суперечить закону.

"Може бути призначена тільки позачергова сесія, а не виїзне засідання. Зараз тиждень не сесійний. Тому, можливо, буде позачергова сесія, якщо зберуть підписи", - пояснив він.

"Ударівець" також переконаний, що конфлікт у Верховній Раді вирішиться і парламент буде розблоковано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція поговорить із президентом про євроінтеграцію, вибори та його виступ у ВР

"Думаю, що ситуація у парламенті буде вирішуватися абсолютно позитивно. Необхідно, аби було на сьогоднішній день вирішено всі питання щодо призначення позачергових виборів по 5-ти округах. Думаю, що щодо цього йде переговорний процес. Тому жодних блокувань не буде", - підкреслив Чумак.

На його думку, сам факт майбутньої розмови президента з лідерами фракцій у цій ситуації є позитивним кроком "В політиці навіть обмін думками — це вже теж результат", - запевнив він.

"Це була ще одна опозиційна вимога: щоби поговорити з президентом і просто сказати йому, що щось в країні не так, як він собі уявляє. В Межигір'я, може, все і добре, а в країні трохи по іншому", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк: Лідери опозиційних фракцій ще подумають про формат зустрічі з Януковичем

Нагадаємо, що минулого четверга опозиція заблокувала трибуну Верховної Ради. Таким чином вони вимагали того, аби президент Віктор Янукович особисто зачитав своє щорічне звернення у парламенті, як того вимагає закон про регламент. Натомість, звернення голови держави на більш ніж 500 сторінок депутатам лише роздали. У п'ятницю Рада також не запрацювала.

У свою чергу, депутата від Партії регіонів неодноразово натякали, що в разі, якщо парламент не буде розблоковано, вони можуть провести так зване виїзне засідання. Так сьогодні з'явилася інформація, що таке засідання більшість планує на середу-четвер цього тижня. Також повідомлялося, що у п'ятницю фракції Партії регіонів і Компартії зібрали близько 240 підписів народних депутатів за проведення позачергового засідання. Врешті сьогодні президент погодився зустрітися із лідерами парламентських фракцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступника Януковича виберуть з опозиції - експерт

Як повідомлялося, раніше, 7 червня, спікер Володимир Рибак заявив про намір звернутися до президента з пропозицією провести зустріч глави держави з лідерами фракцій для обговорення поточної ситуації у парламенті.

Зараз ви читаєте новину «"Президенту треба пояснити, що в країні все не так, як у Межигір'ї" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути