середа, 20 лютого 2008 11:54

Президент запропонував ряд новацій у Конституцію

 Президент України Віктор Ющенко запропонував включити ряд новацій в нову редакцію Конституції. Про це він заявив на засіданні Національної конституційної ради. Зокрема глава держави пропонує впровадити інститут звернення громадян до Конституційного суду у разі, якщо конституційні права громадян були порушені. Крім того, Ющенко пропонує надати громадянам право законодавчої ініціативи.

Президент також запропонував впровадити інститут народного вето з тим, щоб громадяни на референдумі змогли скасувати закон, прийнятий парламентом. На його думку, необхідно також чіткіше виписати норми щодо предмету загальнонаціонального референдуму і впровадити консультативний референдум.

Ющенко заявив також, що Конституція повинна встановити чіткі правила взаємодії опозиції і влади, гарантувати права опозиції. Крім того, на думку президента, Конституція повинна відмінити "необмежену депутатську недоторканність", пише РБК-Украина.
Зараз ви читаєте новину «Президент запропонував ряд новацій у Конституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути