середа, 14 вересня 2011 14:37

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Президент ПА ОБСЄ занепокоєний прооцесом над Тимошенко

Президент ПА ОБСЄ занепокоєний прооцесом над Тимошенко

Президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ Петрос Ефтіміу висловив свою стурбованість щодо справи Юлії Тимошенко та інших політв'язнів.

Про це він заявив сьогодні у Києві під час зустріч з представниками української опозиції, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Я зробив свою заяву щодо справи Юлії Тимошенко ще на початку серпня, але, на жаль, зараз ситуація викликає ще більше занепокоєння", - наголосив він.

Президент ПА ОБСЄ також додав, що підіймав це питання під час зустрічі з головою Верховної Ради Володимиром Литвином та зазначив, що буде обговорювати справу Тимошенко під час усіх своїх зустрічей з українською владою.

У свою чергу, заступник голови партії "Батьківщина", колишній віце-прем'єр-міністр Григорій Немиря під час зустрічі наголосив, що Тимошенко не може бути особисто присутня, оскільки сьогодні вже 42-й день перебуває у в'язниці, і передав Ефтіміу вітання від екс-прем'єра.

Заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв повідомив журналістам, що під час зустрічі обговорювалися шляхи виходу з тієї політичної кризи, в якій зараз опинилась Україна.

"Пропозиції президента ПА ОБСЄ співпадають з нашим баченням щодо того, що є один реальний шлях, як вийти з кризи - це декриміналізація політичних статей Кримінального кодексу. Це єдиний спосіб припинити політичні переслідування лідерів опозиції", - наголосив він.

Окрім того, Соболєв повідомив, що під час зустрічі сторони дійшли спільної думки щодо необхідності негайного реформування судової системи та органів прокуратури згідно з принципами європейської демократії.

Учасники зустрічі також наголосили, що без участі лідера найбільшої опозиційної партії Тимошенко парламентські вибори не можуть бути визнані вільними, прозорими та такими, що відповідають демократичним стандартам – стандартам ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «Президент ПА ОБСЄ занепокоєний прооцесом над Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути