Ексклюзиви
пʼятниця, 05 серпня 2011 20:06

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Президент Могилянки, який підписав скандальний лист до Януковича, засудив арешт Тимошенко

Президент Могилянки, який підписав скандальний лист до Януковича, засудив арешт Тимошенко

Президент Національного університету "Києво-Могилянська Академія" Сергій Квіт, який підписав недавно лист до глави держави Віктора Януковича, де висловив підтримку його боротьбі з корупцією, негативно поставився до арешту екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Він вважає, що не всі процесуальні процедури були дотримані.

"Я негативно ставлюся до арешту Тимошенко. У цій ситуації суд йде не просто над людиною, яка займала державну посаду, а над людиною, яка перебуває в політичній опозиції до влади. Тому мені здається, що суду потрібно бути дуже коректним і дуже уважним до самої процедури. Мені, наприклад, незрозуміло, чому не дали час на ознайомлення з документами. Тут суду потрібно працювати настільки чисто, щоб б уло зрозуміло, що це не суд над опозицією. На жаль, всіх цих процедур, як на мене, чітко не дотримуються.Більшість наших громадян сприймуть це як розправу над опозицією. Тому я ставлюся до арешту негативно. Весь антураж навколо цього суду має характер політичної боротьби. Сьогоднішній арешт Тимошенко не піде на користь цього суду. Це дуже велика помилка", - зазначив Квіт.

Президент Києво-Могилянської Академії також зазначив, що після арешту справа з юридичної площини повністю перейшла в політичну.

"Якщо по суті цієї судової справи і є в чому дорікнути Тимошенко, і якщо тим же прокурорам є що сказати з приводу того, що Юлія Володимирівна робила дії, які можна кваліфікувати як корупцію, то тепер про це ніхто не згадає.Тепер справа повністю переходить в політичну площу. Тому мені важко сказати, що цей арешт - це боротьба з корупцією", - заявив Квіт.

Зараз ви читаєте новину «Президент Могилянки, який підписав скандальний лист до Януковича, засудив арешт Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути