пʼятниця, 05 серпня 2011 19:27

Посла Франції звільнять через Тимошенко?

Посла Франції звільнять через Тимошенко?

Посол Франції в Україні Жак Фор незабаром покине свій пост.

Серед можливих причин такого рішення джерела в дипломатичних колах називають невдоволення офіційного Парижа тим, що Фор дозволив собі публічні оцінки судового процесу над Юлією Тимошенко.

Коментарі посла викликали невдоволення в українському зовнішньополітичному відомстві.

"Традиційно посли у Франції, в якій за останні роки також відбувалася низка гучних процесів над колишніми високопоставленими чиновниками, уникають заяв, які можна було розцінити, як втручання у внутрішні справи, - пояснив співрозмовник агентства "Інтерфакс-Україна", - Демонстративна виваженість у тих питаннях, які безпосередньо не шкодять національним інтересам Франції, є класичною лінією французької дипломатії. Очевидно, Жак Фор дозволив собі більше, ніж вважають прийнятним в Парижі".

Сам французький посол був обурений тим, що його недипломатичні вислови, які він дозволив собі на закритому експертному заході, широко розповсюдила прес-служба партії "Батьківщина", яка таким чином "зробила йому ведмежу послугу", зазначивспіврозмовник.

Раніше Посол Франції заявив, що судовий процес щодо "газової справи" проти Тимошенко є політичним.

"Я не хотів коментувати цей суд, але хочу сказати, що у Франції склалося таке враження, що, на жаль, процес над Юлією Тимошенко знаходиться дуже далеко від права, але дуже близько до політики", - процитувала прес-служба "Батьківщини" слова дипломата.

Зараз ви читаєте новину «Посла Франції звільнять через Тимошенко?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути