пʼятниця, 05 серпня 2011 19:49

Арешт Тимошенко - за межами здорового глузду - екс-адвокат

Арешт Тимошенко - за межами здорового глузду - екс-адвокат

У рішенні суду про взяття Юлії Тимошенко під варту немає жодного законного слова. Про це у коментарі Gazeta.ua заявив колишній адвокат лідерки опозиції Микола Сірий.

"Чимало людей утримуються у слідчих ізоляторах з тих чи інших питань. Іноді розглядаються складні питання, можна до людини застосовувати взяття від варту чи ні. В даному випадку я категорично заявляю про те, що це рішення за межею здорового глузду, за межею закону. Тут немає права. Жодного слова, жодної коми права", - сказав екс-адвокат.

Він наголошує, що це кричущий випадок, коли причиною для затримання стало проведення допиту певної особи.

"Цій особі не сподобалося, які питання йому ставилися. І це стало підґрунтям взяття під варту. Йшов допит свідків. Коли відбувається процедура допиту свідків, не існує підстав взяття під варту. Виходить так, що єдиною причиною став допит свідка", - наголосив Сірий.

На його думку, якщо суду здається, що обвинувачений порушує порядок або якось не так ставить питання, можна вивести його із зали суду.

"Все. Згідно з законом і Конституцією України, більше нічого не можна. Хоча навіть для цього жодних підстав не було. Адже свідки все бачили", - зазначив юрист.

Сірий зазначив, що сьогодні суд апеляційну скаргу від адвоката Тимошенко не прийме, бо вже закритий. Вона буде подана лише у понеділок. А далі залежатиме від розторопності апеляційного суду. Він може розглянути це питання через день чи через два.

Зараз ви читаєте новину «Арешт Тимошенко - за межами здорового глузду - екс-адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути