субота, 16 червня 2012 21:49

Президент Ірану Ахмадінеджад покине політику заради науки

Президент Ірану Ахмадінеджад покине політику заради науки
Фото з сайту partbilet.ru

Президент Ірану Махмуд Ахмадінежад заявив, що вже в 2013 р. піде з політики. Як повідомив лідер Ісламської Республіки в інтерв'ю німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung, після закінчення свого другого терміну перебування при владі він знову планує зайнятися наукою.

На питання про те, чи залишилися у нього будь-які політичні амбіції, Ахмадінежад відповів, що готовий викладати політологію в університеті, але навряд чи очолить якусь партію чи організацію.

Лідер Ірану також відкинув ймовірність його повернення на пост президента країни за сценарієм, випробуваним (операція "Наступник" і "рокіровка в тандемі") Володимиром Путіним у Росії. За словами Ахмадінежада, восьми років перебування при владі йому цілком достатньо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран не пішов на компроміс з ООН щодо ядерної програми

При цьому президент Ірану заявив про демократичність попередніх виборів глави держави.

"Це були славні, вільні і чисті вибори", - сказав Ахмадінежад у відповідь на зауваження журналіста німецького видання про те, що після виборів протести невдоволених підсумками голосування придушувала армія, два кандидата-реформатора Мехді Каррубі і Хоссейн Мусаві перебувають під домашнім арештом, а сотні опозиціонерів, феміністок і блогерів сидять у в'язниці.

Кореспондент газети зауважив також, що за 7 років президентства М. Ахмадінежада ціни на нафту виросли приблизно в п'ять разів, проте економіка Ірану перебуває в не найкращому стані: інфляція складає 21%, а рівень безробіття серед молоді - 26%. Однак іранський лідер зауважив, що "люди мають право скаржитися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іранським жінкам заборонили дивитись футбол

Ахмадінежад додав, що в останні роки Іран досяг значного економічного прогресу, незважаючи на санкції: зокрема, зросли інвестиції, ВВП і обсяг експорту, не пов'язаного з поставками нафти.

Зараз ви читаєте новину «Президент Ірану Ахмадінеджад покине політику заради науки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути