вівторок, 19 травня 2015 08:40

Президент Грузії виступив за посилення санкцій проти Росії

Президент Грузії виступив за посилення санкцій проти Росії
cont.w

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі висловився за посилення санкцій відносно Росії.

На прес-конференції після зустрічі з президентом Австрії Хайнцем Фішером, Маргвелашвілі заявив, що "санкції не тільки повинні бути збережені, а й слід посилити політичний меседж до Росії" про "неприйнятність" її політики щодо України та інших сусідніх держав.

"Єдина мета введення санкцій полягає у тому, що б покласти край війні на території України. Мета санкцій полягає у неприйнятності окупації Криму і, в цілому, агресивних дій Росії проти своїх сусідів, в неприйнятності військових операцій. Відповідно, санкції не тільки повинні бути збережені, а й слід посилити політичний месидж до Росії про неприйнятність політики такого типу", - зазначив президент Грузії.

Маргвелашвілі заявив, що Росія сприймає своїх сусідів як "країни, де вона має привілейовані інтереси, і проведення цих інтересів відбувається у військовій формі". Грузинський президент зазначив, що це підриває стабільність в Європі.

При цьому Маргвелашвілі визнав, що антиросійські санкції негативно впливають на економіку Грузії, проте "мета цих санкцій ясна".

Маргвелашвілі раніше схвалював санкції відносно Росії і критикував політику Москви. За його словами, Росія пропонує цінності, чужі сусіднім державам. На думку Маргвелашвілі, Росія "карає" Грузію, Україну і Молдову за їх "європейський вибір".

Наприкінці 2014 Маргвелашвілі заявляв про свою готовність зустрітися з Путіним і обговорити з ним питання територіальної цілісності Грузії.

Зараз ви читаєте новину «Президент Грузії виступив за посилення санкцій проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути