понеділок, 25 червня 2018 08:12

Президент дав Олексію Порошенку звання Героя України

Автор: vikna.if.ua
  Олексій Іванович Порошенко народився в Румунії
Олексій Іванович Порошенко народився в Румунії

Дев'ять років тому, 25 червня 2009-го, тодішній президент Віктор Ющенко присвоїв звання Героя України батькові Петра Порошенка - Олексію Порошенку.

Високу нагороду глава держави вручив до Дня Конституції України.

Тоді Олексій Порошенко був включений у виборчий список партії Ющенка "Наша Україна". Був генеральним директором найбільшого в Україні концерну "Укрпромінвест", який об'єднував більше 50 підприємств.

Крім Героя України Олексій Порошенко має Орден держави за визначні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку агропромислового комплексу, запровадження сучасних технологій вирощування сільськогосподарських культур. Також має ордени князя Ярослава Мудрого V століття, "Знак пошани", медаль "За трудову відзнаку" та звання заслуженого працівника сільського господарства.

Олексій Порошенко емігрував до України із Придністров'я у 1992 році. Тоді його молодший син Петр тут навчався і працював гендиректором акціонерного товариства "Біржовий дім "Україна". Він призначив батька своїм заступником. Через рік майбутній президент разом із батьком перейшли в "Український промислово-інвестиційний концерн" на такі ж посади.

Два терміни Олексій Порошенко був депутатом Вінницької обласної ради. У 2012 році балотувався до парламенту, але за рішенням родини припинив участь у перегонах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири роки з Порошенком. "Жити по-новому" не вийшло

25 травня минуло чотири роки, як Петро Порошенко переміг на виборах президента. Тоді за нього проголосували 9,8 млн українців - 54,7% виборців. Того ж року його син Олексій Порошенко став народним депутатом.

Зараз ви читаєте новину «Президент дав Олексію Порошенку звання Героя України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути