понеділок, 28 травня 2018 19:48

Чотири роки з Порошенком: "Жити по-новому" не вийшло

Автор: УНІАН
  Петро Порошенко - єдиний президент в історії України, який переміг у першому турі виборів
Петро Порошенко - єдиний президент в історії України, який переміг у першому турі виборів

25 травня стартував п'ятий рік президентства Петра Порошенка. У цей день глава держави з чотирирічним стажем пообіцяв, що країна переходить до масштабного оновлення.

Чи вдасться йому дійсно змінити державу - побачимо за рік. А поки Gazeta.ua зібрала думки народних депутатів щодо досягнень глави держави за чотири роки. Їх у Верховній Раді оцінюють неоднозначно.

"Абсолютно негативно оцінюю діяльність Петра Порошенка. Я за нього не голосував і не жалкую. Порошенко просто подовжив панування олігархічної клептократії, яка у нас панувала за інших президентів. Він її ще більше зацементував. І далі працює на самозбагачення і збагачення таких людей, як Ахметов.

Деякі речі можуть бути позитивними. Наприклад, якщо Українська церква Київського патріархату отримає офіційну автокефалію - це буде справді позитив. Але складно оцінювати, наскільки це буде заслуга Порошенка", - зазначив позафракційний Юрій Левченко.

Порошенко - другий президент після Леоніда Кучми, який очолив державу за результатами позачергових виборів

"Порошенко пообіцяв, що країна буде жити по-новому. Поки це не вдалося. Корупція досі не подолана. Більше того, зростає і надалі. І далі бачимо парламентську кризу. Війна не припинена. І головне: поки не бачимо, якими важелями можемо змінити ситуацію у країні. Точніше, важелі бачимо, але їх не використовують.

Хай аналітики аналізують його діяльність. А я можу сказати: щоб щось змінити, потрібні рішучі дії. Для них має бути стратегія, план, тактика. Цього ми не бачимо. У цьому головна проблема Порошенка - він не має команди, яка б могла змінити формат життя. Жити по-новому не вийшло", - сказав позафракційний Борислав Береза.

Із п'яти президентів містяни - Порошенко і Янукович. Інші - вихідці з села

"Потрібно назвати головну обіцянку, яку дав Порошенко країні: зберегти її. Я вважаю, він цю обіцянку виконав. У нас є сьогодні держава Україна. Ми з тих пір повернули частину територій", - наголосив заступник керівника фракції БПП Олексій Гончаренко.

Порошенко – перший український президент, який прийшов із великого бізнесу

"Дуже багато людей незадоволені. Перше питання - люди живуть гірше. Але якщо взяти приріст на душу населення, стало краще... Ріст економіки є, хоч і мінімальний. Ріст ВВП є. Врахуємо, що країна воює... У 2013 році мільярд гривень на армію виділяли. Зараз - у 100 разів більше. Їх треба десь брати", - зазначив Ігор Побер із БПП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Другий термін Порошенка викликав сумнів у експертів

25 травня минуло чотири роки, як Петро Порошенко переміг на виборах президента. Тоді за нього проголосували 9,8 млн українців - 54,7% виборців.

За опитуванням КМІСу, Порошенко йде четвертим у рейтингу потенційних кандидатів. У квітні б за нього проголосували 12,2% виборців.

Зараз ви читаєте новину «Чотири роки з Порошенком: "Жити по-новому" не вийшло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути