четвер, 11 жовтня 2012 18:34

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Представнику ОБСЄ не дозволили зустрітися з Тимошенко

Представнику ОБСЄ не дозволили зустрітися з Тимошенко
Фото: batkivschina.com

Українська влада відмовила керівнику місії спостерігачів ОБСЄ за парламентськими виборами в Україні, віце-президенту Парламентської асамблеї ОБСЄ Вальбурзі Габсбург Дуглас у зустрічі із засудженими екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і колишнім главою МВС Юрієм Луценком.

Про це повідомляється на сайті ПА ОБСЄ в четвер.

"Влада відхилила запит Габсбург Дуглас, щоб зустрітися з лідерами опозиції Юлією Тимошенко та Юрієм Луценком, які залишаються у в'язниці. Їй було відмовлено в аналогічній прохання в березні", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У нас не буде "політичних потвор" - Яценюк

У ПА ОБСЄ нагадують, що влада України дозволили її окремим представникам відвідати Тимошенко в липні, після чого асамблея закликала Україну "дотримуватися своїх зобов'язань перед ОБСЄ щодо проведення демократичних виборів, гарантуючи, що всі політичні сили і політичні лідери, включаючи ув'язнених у в'язницю, зможуть взяти участь в майбутніх парламентських виборах".

Голова ПА ОБСЄ Рікардо Мільоре додав, що Україна, як країна, яка головуватиме в ОБСЄ у 2013 році, несе особливу відповідальність і повинна подати хороший приклад дотримання своїх зобов'язань в рамках ОБСЄ, пов'язаних з виборами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині кандидати Ющенка та Королевської "віддали" округ "бютівцю"

Делегація спостерігачів ОБСЄ в ході візиту зустрілася з головою Верховної Ради Володимиром Литвином, представниками президента України, міністерства закордонних справ і ЦВК, а також з представниками неурядових організацій та політичними партій.

Місія ОБСЄ в Україні буде налічувати понад 600 спостерігачів, в тому числі понад 110 спостерігачів ПА ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «Представнику ОБСЄ не дозволили зустрітися з Тимошенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути