Ексклюзиви
середа, 13 червня 2018 11:43

Правоохоронці готують провокації проти Кабміну - Гройсман

Правоохоронці готують провокації проти Кабміну - Гройсман
Неправомірні дії правоохоронців завдають державі мільярдних збитків. Фото: zik.ua

Причетні до кришування контрабанди та нелегального бізнесу працівники правоохоронних органів готують провокації проти уряду.

Про це сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні Кабміну.

"Зневажаю тих, хто руйнує основу нашої економіки: хто кришує нелегальний бізнес, контрабанду, доступ товарів до українських ринків носять погони і є чинними працівниками правоохоронної системи. Я знаю, що ви обговорюєте мої слова, позиції та непохитність. Знаю, що ви готуєте провокації проти прем'єр-міністра й уряду. Але наголошую, що ви всі маєте служити державі", - сказав Гройсман.

Він наголосив, що така діяльність завдає державі збитків на десятки мільярдів. Також Гройсман повідомив, що Кабінет міністрів змінюватиме законодавство у питанні ведення підприємницької діяльності.

"Буду звертатися до парламенту, щоб максимально швидко ухвалити зміни до закону про "маски-шоу стоп", - сказав глава уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці займалися рекетом та викрадали людей

У грудні 2017 року президент Петро Порошенко підписав закон, який суттєво обмежує тиск на підприємців та можливість звинувачувати їх у криміналі. Його називають "маски-шоу стоп". Закон зобов'язує проводити обов'язкову відеофіксацію обшуку у підприємців під час досудового розслідування. Забороняє вилучати сервери і документи, без яких робота підприємства зупиняється. Бізнесмени мають право будь-якої миті викликати адвоката і вже разом із ним спілкуватися з прокуратурою чи фіскалами.

Якщо суд закрив справу проти фірми, то порушувати її повторно не можна, навіть якщо цього хоче інше силове відомство.

Зараз ви читаєте новину «Правоохоронці готують провокації проти Кабміну - Гройсман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути