четвер, 09 листопада 2017 01:34

Кабінет міністрів планує послабити тиск на підприємців

Кабінет міністрів планує послабити тиск на підприємців
Уряд хоче позбавити підприємців від тиску. Фото: РБК

Кабінет міністрів України підготував законопроект, який суттєво обмежує тиск на підприємців та можливість звинувачувати їх у криміналі.

Документом пропонується, щоб усі процесуальні дії проти комерційних установ, особливо обшуки, фіксувалися на відео, йдеться в сюжеті ТСН.

Серед основних положень проекту також є заборона вилучати сервери і документи, без яких робота підприємства зупиняється. Бізнесмен матиме право будь-якої миті викликати адвоката і вже разом з ним спілкуватися з прокуратурою чи фіскалами. Якщо суд закрив справу проти фірми, то порушувати її повторно теж заборонять, навіть якщо цього хоче інше силове відомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков придумав для правоохоронців жорстку заборону

"Той негідник, який вдягнув державні погони і чинить тиск на чесний відкритий бізнес, має бути покараний, і про нього мають знати всі", - заявив Гройсман.

Голова уряду Володимир Гройсман сподівається, що цей закон парламент ухвалить до кінця року, адже документ уже підтримав бізнесовий омбудсмен Альгірдас Шемета. На думку прем'єра, нові правила мають поліпшити інвестиційний клімат в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Кабінет міністрів планує послабити тиск на підприємців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути