четвер, 03 квітня 2008 08:22

Уряд обмежить націнку на продукти харчування

3 квітня Кабінет міністрів України має намір підписати з ритейлерами і товаровиробниками Меморандум про обмеження торгової націнки на соціально значущі продукти 10%. Про це повідомило джерело, наближене до уряду.

За його словами, Меморандумом передбачається обмежити рівень націнки на соціально значущі продукти харчування в торговій мережі 10%. Націнка буде обмежена на 32 види продукції, перелік яких визначає Мінекономіки.

28 березня Кабінет міністрів і представники семи мереж роздрібної торгівлі в Україні підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Документ підписаний з метою стабілізації цінової ситуації на споживчому ринку країни, забезпечення населення соціально значущими продовольчими товарами за доступними цінами.

Уряд і представники ритейлу домовилися про те, що з 1 квітня і до кінця поточного року мережі роздрібної торгівлі встановлюватимуть на соціально значущі продовольчі товари (борошно пшеничне вищого сорту, хліб пшеничний і житній масових сортів, макаронні вироби, крупа гречана, рис, яловичина і свинина (грудинка, фарш), сало і м`ясо курки) торгову націнку не вище 10% від ціни виробника-постачальника. При цьому ритейлери гарантують недопущення скорочення обсягів продажів цих товарів.

У свою чергу, Кабінет міністрів узяв на себе зобов`язання розробити і затвердити концепцію виділення і продажу через аукціони не менш як 100 земельних ділянок під будівництво торгових мереж з продажу продовольчих товарів, забезпечити проведення таких аукціонів у другій половині цього року, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Уряд обмежить націнку на продукти харчування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути