середа, 23 серпня 2017 12:23

Уряд обмежив премії державним виконавцям

Уряд обмежив премії державним виконавцям
Кабінет міністрів встановив обмеження у 200 прожиткових мінімумів для винагород, що виплачуються державним виконавцям Міністерства юстиції. Фото: відкриті джерела

Кабінет міністрів встановив обмеження у 200 прожиткових мінімумів для винагород, що виплачують державним виконавцям Міністерства юстиції.

Таке рішення уряд ухвалив на засіданні в середу, повідомляє "Українська правда".

За словами заступника міністра юстиції з питань євроінтеграції Сергія Петухова, під час реформи 9 місяців тому Мін'юст запровадив систему заохочення праці державних виконавців у вигляді отримання відсотку від повернутого державі боргу.

"Але так відбулося, що деякі з виконавців почали отримувати занадто високі винагороди. І тому ми вирішили обмежити максимальну суму, яку може отримати як винагороду державний виконавець", - заявив він.

Петухов запропонував встановити граничний розмір такої премії за завершення одного провадження на рівні 2% від повернутого боргу, якщо сума не перевищує 200 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (зараз це 308 тис. грн).

Уряд підтримав цю пропозицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман заявив про підвищення зарплат вчителям

Лише за два місяці 2017 року вісім держвиконавців Міністерства юстиції отримали винагороди більш ніж на 23 млн грн.

У Мін'юсті пояснили, що величезні винагороди посадовцям його департаменту виконавчої служби не потребують додаткових витрат з державного бюджету, оскільки є відсотком від повернутого державі боргу.

Зараз ви читаєте новину «Уряд обмежив премії державним виконавцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути