понеділок, 24 липня 2017 10:52

Працівники українських цирків вимагають від Порошенка заветувати скандальний "тваринний" законопроект

Працівники українських цирків вимагають від Порошенка заветувати скандальний "тваринний" законопроект
Циркові попереджають, що нардепи приховують масштабну приватизацію держцирків і знищують приватний бізнес

Ухвалення скандального законопроекту №5119-1 від 14 вересня 2016 року про нібито захист тварин від жорстокого поводження відбувалося без будь-якого обговорення з представниками цирковий сфери, а сам документ спрямований на масштабну приватизацію українських цирків і придушення приватних циркових організацій.

Про це йдеться у відкритому колективному зверненні на адресу президента України Петра Порошенка від імені голови Всеукраїнської громадської організації "Цирковий союз Кобзова" Миколи Кобзова.

Як зазначає підприємець і знаменитий цирковий діяч, наслідки вступу в силу цього законопроекту є непередбачуваними для всього циркового ринку і обмежать циркову діяльність приватних компаній.

"Велика кількість програм, в т.ч. із залученням тварин, планується на місяці вперед. Отже, вступ в силу такого закону з дня, наступного за днем ​​його опублікування, тепер не дозволить цирковим організаціям внести зміни в графік своєї діяльності або уникнути збитків в цілому", - йдеться в тексті звернення.

"Переконливо просимо застосувати право вето до проекту закону № 5119-1", - закликали циркові.

Крім цього, працівники приватних цирків країни і ряд громадських організацій відзначають, що Громадської організації UA Animals (яка лобіює прийняття законопроекту №5119-1) не існує, а її "керівник" насправді керує PR-компанією, яка вже рік цілеспрямовано під виглядом нібито захисту тварин "поливає брудом український цирк".

Циркові переконані, що кінцева мета цього "громадського активіста" дуже проста - зробити димову завісу для вдалого і швидкого дерибану майна українських цирків.

"Влада найняла чорних піарників для того, щоб дискредитувати, а потім за безцінь продати цілу галузь, а це десять державних цирків, розташованих по всій країні. Вони цілий рік розповідали про жахи, жах в приватних цирках для того, щоб нишком вкрасти усі держцирки разом з кіностудією Довженка", - стурбовані представники галузі.

За словами Миколи Кобзова, псевдоактівісти "відволікають під вигаданими гаслами увагу суспільства від справжньої проблеми - корупціонерів, які хочуть приватизувати усі цирки в Україні".

У зв'язку з цим представники громадськості, громадські організація і працівники цирковий сфери планують 24 липня провести масштабну акцію протесту під Адміністрацією президента з вимогою ветувати прийнятий законопроект, а також провести публічне обговорення подібних законодавчих ініціатив, які сильно б'ють по приватному бізнесу, приховують плани щодо масштабного дерибану держактивів, можуть призвести до втрати тисяч робочих місць і недоотримання коштів у вигляді податків, які перераховують в скарбницю приватні циркові підприємства.

Акція протесту запланована на 11:00 24 липня біля стін АП на Банковій.

Зараз ви читаєте новину «Працівники українських цирків вимагають від Порошенка заветувати скандальний "тваринний" законопроект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути