пʼятниця, 18 лютого 2011 10:22

Поживанов чекає на слідчого в Австрії

Поживанов чекає на слідчого в Австрії

Екс-глава Держкомрезерву Михайло Поживанов висловив готовність давати свідчення у разі звернення до нього Генпрокуратури. Водночас колишній український чиновник готовий особисто поспілкуватись із слідчим лише в Австрії, де він зараз перебуває. В Україні ж зустрічатись із правоохоронцями він делегує свого адвоката.

Про це Поживанов заявив в ефірі "5 каналу" по телефону.

Політик зазначив, що в нього немає інформації про те, що прокуратура оголосила його в міжнародний розшук.

"На мою думку, справу проти мене порушено не законно. Я жодного разу ні як свідок, ні як обвинувачений не був запрошений ні до СБУ, ні до Генпрокуратури. Вони навіть не присилали повістку додому. Ніхто не намагався мене знайти. Подивимось, що воно буде далі", - сказав Поживанов.

Водночас він висловив готовність поспілкуватись зі слідчим.

"Щоправда мені поки що не відома суть справи. Мій адвокат до цих пір не допущений до неї. Відомо, що ця справа перекручена і зфальсифікована. З мого боку жодних порушень на попередніх посадах не було. Усі дії я здійснював в межах законодавства", - запевнив екс-чиновник.

"Давати свідчення можна буде через адвоката в Україні. З іншого боку, слідчий може бути відправлений у відрядження в Австрію, і ми зможемо поспілкуватись тут. Тим паче що на цей рік нашій Генпрокуратурі збільшили на 1,5 млрд. грн. фінансування, і майже на 1 млрд. збільшено фінансування Служби безпеки. Тобто вони в змозі приїхати", - вважає Поживанов.

Говорячи про причини свого переслідування, політик нагадав, що у 2010 році під час президентських виборів він перебував у штабі Юлії Тимошенко в Одеській області.

"Я відповідав за результати першого та другого турів в одинадцяти районах Одещини. І ми тоді отримали найкращий результат. Якби подібний результат був в інших районах Одещини, то, можливо, Юлія Володимирівна стала б президентом. Можливо, це також бентежить Партію регіонів. Їй треба відбивати людей, в тому числі відповідальних, з цих округів. Тобто "регіонали" зачищають територію для наступних виборів під себе", - резюмував екс-глава Держкомрезерву.

Як повідомлялось, СБУ порушила кримінальну справу щодо Поживанова: його обвинувачують у розкраданні державних коштів у сумі майже 35 мільйонів гривень. Поживанов був оголошений у розшук.

Екс-чиновник заявив, що проситиме політичного притулку в Австрії, якщо українські слідчі оголосять його у міжнародний розшук.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Поживанов чекає на слідчого в Австрії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути