середа, 06 березня 2013 18:28

Позбавивши мандату Власенка, влада продовжила політичні репресії - Доній

Позбавивши мандату Власенка, влада продовжила політичні репресії - Доній
Фото: tsn.ua

Позбавлення народного депутата Сергія Власенка мандата — це продовження владою політичних репресій.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив позафракційний народний депутат Олесь Доній.

"Цілком очевидно, що політичні репресії від режиму продовжуються, про що я ще попереджав під час боротьби із кнопкодавством, тобто, що влада у відповідь посилить вплив на опозицію для того, або залякувати, або висмикувати із опозиційних лав багнети для страхування своєї більшості. Ми бачимо, що цей прогноз справджується, тиск посилюється", - висловив думку політик.

Окрім того, він зауважив, "це не останній, на кого із депутатів буде чинитись тиск із боку влади, і, відповідно, опозиційним силам слід усвідомити і стати не просто на захист одного депутата, а створити спільну оборону для своїх політичних сил".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На справі Власенка відігралася більшість та попіарилась опозиція?

"Очевидно, що нинішня влада для збереження свого статусу буде готова до будь-яких засобів, і не лише судових. Тобто вони готові чинити тиск на будь-кого із опозиції, тому приклад Власенка розглядаю як безпринципну діяльність влади, яка має подвійні стандарти", - підкреслив політик. "Вона використовує всі можливості судової системи фактично, не для наведення справедливості, а для залякування", - додав позафракційний народний депутат.

Також, він зауважив, що "рішення ВАСу по Власенку інше в результативній частині, аніж по Добровському та Балозі. Тут міститься одразу припинення депутатського мандату, відповідно зараз питання чи заблокує де-факто картку Власенка і унеможливить його діяльності як депутата, чи буде чинити саботаж щодо цього рішення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Власенка стала сигналом для Заходу, що Янукович абсолютно не змінився - Горбач

Нагадаємо, Вищий адміністративний суд оголосив рішення за позовом спікера Володимира Рибака щодо позбавлення народного депутата Сергія Власенка мандата. Після перерви у 4,5 години суд таки ухвалив рішення, за яким Власенка позбавили повноважень народного депутата.

Зараз ви читаєте новину «Позбавивши мандату Власенка, влада продовжила політичні репресії - Доній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути